Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πωληθεί η αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage του Mr. Bean;

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα πωληθεί η αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage του Mr. Bean;

ΝΕΑ

Πόσο θα πωληθεί η αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage του Mr. Bean;

ΝΕΑ

Ο Rowan Atkinson, o γνωστός μας Mr. Bean είναι φανατικός φίλος των γρήγορων αυτοκινήτων και συλλέκτης μερικών πολύ σπάνιων μοντέλων. Ένα από αυτά, την εκπληκτική αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage την βγάζει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Ο Rowan Atkinson πρέπει να είναι ένας από τους πιο σκληρούς petrolheads celebrities αυτού του κόσμου, έχοντας στην κατοχή του μερικά πολύ σπάνια και πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά είναι η Aston Martin V8 Vantage που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Από τους ειδικούς θεωρείται η δυνατότερη και πιο γρήγορη έκδοση της Vantage Zagatο στον κόσμο. Ο Mr. Bean την είχε αγοράσει δεύτερο χέρι το 1998 και την είχε στείλει στο εργοστάσιο, στο ειδικό τμήμα Aston Martin Works ώστε να την μετατρέψει σε αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Ίσως δεν είναι γνωστό αλλά ο Atkinson είχε και σημαντική αγωνιστική δράση για αρκετά χρόνια, οδηγώντας διάφορα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και αυτή την V8 Vantage Zagato που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Το ορίτζιναλ αυτοκίνητο “γδύθηκε” εντελώς έτσι ώστε να αφαιρεθούν κομμάτια που δεν χρειάζονταν με αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος κατά 115 κιλά.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος της παραγωγής με την ισχύ να φθάνει στους 490 ίππους από 5.340 κ.εκ. Είχαν κατασκευαστεί μόνο 52 κομμάτια, κάτι που ήδη την κάνει αρκετά σπάνια και ακριβή.

Advertisement

Ο Atkinson την κράτησε στην κατοχή του για λίγο πάνω από 10 χρόνια και μετά την πούλησε, σε υψηλό εξαψήφιο νούμερο. O νέος ιδιοκτήτης επανάφερε κάποια στοιχεία από την βασική της έκδοση, όπως για παράδειγμα τον κλιματισμό, για να μπορεί να την κυκλοφορήσει στον δρόμο.

Ακόμα διαθέτει το roll cage, τα αγωνιστικά φρένα, την ανάρτηση και τον “φτιαγμένο” κινητήρα, τα οποία είχαν τοποθετηθεί για την αγωνιστική χρήση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Τώρα ξαναβγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή της να έχει πλέον εκτοξευθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, έχοντας πάντα στην “αύρα” της την παρουσία τη Mr. Bean. Ο οποίος παραμένει ένας σεμνός και ταπεινός hardcore petrolhead με μοναδικό γούστο στα αυτοκίνητα και υψηλές οδηγικές ικανότητες (εκτός από την άτυχη στιγμή με την McLaren F1, συμβαίνει και στους καλύτερους…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υβριδική DBX από την Aston Martin
Aston Martin: Το Bulldog είναι έτοιμο να… δαγκώσει (+video)
Aston Martin Valkyrie: Κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους (video)