Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Opel Mokka στην Ελλάδα;

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Opel Mokka στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Opel Mokka στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το νέο Opel Mokka παρουσιάστηκε επίσημα στην Γερμανία και από τον Οκτώβριο το δίκτυο της Opel στην Ελλάδα δέχεται παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Το Compact SUV της Opel παρουσιάστηκε πρώτα στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση τον Ιούνιο.

Η Opel μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mokka, αποκάλυψε και τις εκδόσεις με τα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίες πλαισιώνουν τη γκάμα του. Μάλιστα η Opel για το μικρομεσαίο SUV της θα αναβιώσει τα διακριτικά «GS» για μία sportive εκδοχή του (την GS Line).

Το νέο Mokka έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του πρώτης γενιάς μοντέλου, αφήνοντας, μετά από μια τετραετία, το «X» από την ονομασία του και επιστρέφοντας απλά στο «Mokka».

Advertisement
Advertisement

Διαστάσεις και χαρακτηριστικά

Στις διαστάσεις του, με μήκος μόνο 4,15 μέτρων το νέο Mokka είναι 125 χιλιοστά πιο «κοντό» συγκριτικά με το προηγούμενο, όμως έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 2 χλστ. και μεγαλύτερο κατά 11 χλστ. πλάτος. Η Opel υπόσχεται χώρους για 5 επιβάτες και ίδιο πορτ-μπαγκάζ 350 λίτρων με το πρώτης γενιάς μοντέλο.

Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι το νέο Mokka βασίζεται πάνω στην ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA. Η πλατφόρμα αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη χαμηλότερου βάρους σχεδόν έως και 120 κιλά για το αυτοκίνητο συγκριτικά με το προηγούμενο, αλλά και στην αύξηση έως και κατά 30% της στρεπτικής ακαμψίας.

Οπτικά

Advertisement

Σχεδιαστικά, οι επίσημες εικόνες μας αποκαλύπτουν ένα πολύ μοντέρνο νέο compact crossover/SUV μοντέλο, το οποίο υιοθετεί συγκεκριμένα αισθητικά στοιχεία όπως π.χ. τη νέα ενιαία εμπρόσθια μάσκα Opel Vizor, που θα δούμε από εδώ και πέρα σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Παράλληλα, ξεχωρίζει η χρωμιωμένη λωρίδα που διατρέχει ψηλά από την πρώτη κολώνα και εώς και πίσω το αμάξωμα χωρίζοντας την διαφορετικού χρώματος στο μοντέλο των φωτογραφιών, οροφή. Όμορφα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα (LED όπως και τα μπροστινά).

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Advertisement

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η Opel προσδίδει στο Mokka ένα καινούργιο, πλήρως ψηφιακό κόκπιτ με την ονομασία Pure Panel, το οποίο ακολουθεί το design της μάσκας Opel Vizor. Διαθέτει δύο πλατιές ψηφιακές οθόνες (έως 12 και 10 ιντσών αντίστοιχα, στάνταρ 7 ίντσες για τη δεξιά) για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, με την κεντρική κονσόλα να στρέφεται προς τον οδηγό τονίζοντας τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Εκδόσεις με ηλεκτρισμό και συμβατικά μοτέρ

Για πρώτη φορά επίσης, το Mokka θα είναι διαθέσιμο από το ξεκίνημά του κιόλας με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Mokka-e). Η έκδοση αυτή θα «φορά» ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και ροπής 260 Nm, ο οποίος θα φέρει μπαταρία 50 kWh.

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ προεπιλιγμένων set-up οδήγησης Normal, Eco και Sport, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 322 km (κατά WLTP) με χρήση του Normal set-up.

Όσο αφορά την κίνηση με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης, το νέο Mokka, θα διατεθεί με τον 1.200άρη turbo 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 100 και 130 ίππων, ο οποίος αποδίδει ροπή 205 και 230 Nm αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση το κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ στη δεύτερη διαθέτει επιλογή και για 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην περίπτωση του diesel, το μοτέρ είναι ο γνωστός 1.500άρης των 110 ίππων και 250 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Κατανάλωση

Η Opel υπόσχεται χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές CO2 σε όλες τις επιλογές, με το diesel μοτέρ να έχει μέση κατανάλωση μόνο 3.8 lt./100 km (NEDC), ενώ οι δύο βενζινοκινητήρες, 4.5 λτ./100 km (100 PS) και 4.8 lt./100 km (130 PS).

Όσο για το sportive μοντέλο Mokka GS Line η Opel αποκάλυψε πως θα διαθέτει ειδικές εσωτερικές επενδύσεις και χρωματισμούς, μαύρα εξωτερικά διακοσμητικά και λογότυπα, μαύρες ζάντες αλουμινίου, αλλά και διχρωμία στο αμάξωμα, που του δίνουν μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Ασφάλεια

Φυσικά από το Compact SUV της Opel δεν λείπουν τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας (π.χ. ενεργό cruise control, φώτα IntelliLux LED matrix, πανοραμική κάμερα 180 μοιρών οπισθοπορείας και πολλά άλλα), αλλά και μια πλήρη γκάμα hi-tech συστημάτων πλοήγησης. Μαζί με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel θα λανσαριστεί και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Τιμή

Η άφιξη του νέου Mokka στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2021 ενώ από τον Οκτώβριο (την πρώτη εβδομάδα), το δίκτυο ανοίγει τις παραγγελίες για τους πελάτες. Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις θα ξεκινούν από τις 18.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

O Jurgen Klopp οδήγησε το νέο Opel Mokka (video)

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Mokka

Με turbo μοτέρ έως 130 ίππους το νέο Opel Mokka