Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με turbo μοτέρ έως 130 ίππους το νέο Opel Mokka

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με turbo μοτέρ έως 130 ίππους το νέο Opel Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με turbo μοτέρ έως 130 ίππους το νέο Opel Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Opel μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mokka, αποκάλυψε και τις εκδόσεις με τα μοτέρ βενζίνης και πετρέλαιο του νέου της compact SUV.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το νέο Opel Mokka παρουσιάστηκε στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση τον περασμένο Ιούνιο, φέροντας μεταξύ άλλων μια άκρως μοντέρνα και «φρέσκια» εικόνα.

Πλέον, η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει και τις εκδόσεις του με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίες πλαισιώνουν τη γκάμα του, καθώς και την –για πρώτη φορά στην ιστορία– πιο σπορτίφ εκδοχή του GS Line.

Στην περίπτωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, το νέο Mokka θα διατεθεί με τον 1.200άρη turbo 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 100 και 130 ίππων, ο οποίος διαθέτει ροπή 205 και 230 Nm αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση το κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ στη δεύτερη διαθέτει επιλογή και για 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην περίπτωση του diesel, το μοτέρ είναι ο γνωστός 1.500άρης των 110 ίππων και 250 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Opel υπόσχεται χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές CO2 σε όλες τις επιλογές, με το diesel μοτέρ να έχει μέση κατανάλωση μόνο 3.8 lt./100 km (NEDC), ενώ οι δύο βενζινοκινητήρες, 4.5 λτ./100 km (100 PS) και 4.8 lt./100 km (130 PS).

Advertisement

Εκτός τώρα από τα μοτέρ, η νέα σπορτίφ έκδοση Mokka GS Line διαθέτει ειδικές εσωτερικές επενδύσεις και χρωματισμούς, μαύρα εξωτερικά διακοσμητικά και λογότυπα, μαύρες ζάντες αλουμινίου, αλλά και διχρωμία στο αμάξωμα, που του χαρίζουν μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Advertisement

Τέλος και επιπλέον των παραπάνω, η Opel τονίζει ότι το νέο Mokka διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας (π.χ. ενεργό cruise control, φώτα IntelliLux LED matrix, πανοραμική κάμερα 180 μοιρών οπισθοπορείας και πολλά άλλα), αλλά και μια πλήρη γκάμα hi-tech συστημάτων πλοήγησης.

Η άφιξη του νέου Mokka στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2021. Μαζί με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel θα λανσαριστεί και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Opel Grandland X Hybrid4 300PS

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Corsa-e

Νέο Opel Zafira-e Life με αυτονομία έως 330 χλμ.