Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Mokka

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με πολύ μοντέρνο design και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το νέο Opel Mokka κάνει επίσημα το ντεμπούτο του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mokka έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του πρώτης γενιάς μοντέλου, απεμπολώντας μετά από μια τετραετία το «X» από την ονομασία του και επιστρέφοντας απλά στο «Mokka».

Στις διαστάσεις του, με μήκος μόνο 4,15 μέτρων το νέο Mokka είναι 125 χιλιοστά πιο «κοντό» συγκριτικά με το προηγούμενο, όμως έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 2 χλστ. και μεγαλύτερο κατά 11 χλστ. πλάτος. Η Opel υπόσχεται χώρους για 5 επιβάτες και ίδιο πορτ-μπαγκάζ 350 λίτρων με το πρώτης γενιάς μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, οι επίσημες εικόνες μας αποκαλύπτουν ένα πολύ μοντέρνο νέο compact crossover/SUV μοντέλο, το οποίο υιοθετεί συγκεκριμένα αισθητικά στοιχεία όπως π.χ. τη νέα ενιαία εμπρόσθια μάσκα Opel Vizor, που θα δούμε από εδώ και πέρα σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Παράλληλα, ξεχωρίζει η χρωμιωμένη λωρίδα που διατρέχει ψηλά από την πρώτη κολώνα και εώς και πίσω το αμάξωμα χωρίζοντας την διαφορετικού χρώματος στο μοντέλο των φωτογραφιών, οροφή. Όμορφα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα (LED όπως και τα μπροστινά).

Advertisement

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η Opel προσδίδει στο Mokka ένα καινούργιο, πλήρως ψηφιακό κόκπιτ με την ονομασία Pure Panel, το οποίο ακολουθεί το design της μάσκας Opel Vizor. Διαθέτει δύο πλατιές ψηφιακές οθόνες (έως 12 και 10 ιντσών αντίστοιχα, στάνταρ 7 ίντσες για τη δεξιά) για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, με την κεντρική κονσόλα να στρέφεται προς τον οδηγό τονίζοντας τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο τεχνικό κομμάτι το νέο Mokka βασίζεται πάνω στην ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA. Η πλατφόρμα αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη χαμηλότερου βάρους σχεδόν έως και 120 κιλά για το αυτοκίνητο συγκριτικά με το προηγούμενο, αλλά και στην αύξηση έως και κατά 30% της στρεπτικής ακαμψίας.

Advertisement

Για πρώτη φορά επίσης, το Mokka θα είναι διαθέσιμο από το ξεκίνημά του κιόλας με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Mokka-e). Η έκδοση αυτή θα «φορά» ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και ροπής 260 Nm, ο οποίος θα φέρει μπαταρία 50 kWh.

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ προεπιλιγμένων set-up οδήγησης Normal, Eco και Sport, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 322 km (κατά WLTP) με χρήση του Normal set-up. Στο Eco αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Advertisement

Η Opel υπόσχεται ότι μέσω ταχυφορτιστή DC 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόνο 30 λεπτά. Φυσικά, εκτός της ηλεκτρικής του έκδοσης το νέο Mokka θα έχει και εκδόσεις με μοτέρ diesel και βενζίνης, για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμη περισσότερη πληροφόρηση.

Το νέο Opel Mokka αναμένεται να ξεκινήσει της παραγγελίες του μετά το τέλος του καλοκαιριού. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2021.