Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το μονοθέσιο του Schumacher είναι το ακριβότερο στον κόσμο

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μονοθέσιο του Schumacher είναι το ακριβότερο στον κόσμο

ΑΓΩΝΕΣ

Το μονοθέσιο του Schumacher είναι το ακριβότερο στον κόσμο

ΑΓΩΝΕΣ

Η δημοπρασία που έγινε πριν λίγες μέρες για το μονοθέσιο της Ferrari με το οποίο ο Michael Schumacher κατέκτησε τον έκτο από τους επτά τίτλους του, έκλεισε με το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για αγωνιστικό της F1 στη σύγχρονη εποχή της.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο Ferrari F2003 F1 του Schumacher πέρασε σε νέα χέρια και αν εξαιρέσουμε τη Mercedes W196R του 1954 κέρδισε τον χαρακτηρισμό του «ακριβότερου που έχει πουληθεί ποτέ».

Η δημοπρασία για το μονοθέσιο της Ferrari Formula 1 του 2003, σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s που την είχε αναλάβει, έφτασε να ολοκληρωθεί μετά από αρκετά «χτυπήματα».

Είναι το μονοθέσιο με το οποίο ο τεράστιος M. Schumacher κατέκτησε τον έκτο από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του στη Formula 1, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2003, πέντε νίκες, τρεις εκκινήσεις από την πρώτη θέση κατακτώντας την pole position και δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο αυτό, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ τιμής που και πάλι είχε ένα μονοθέσιο του M. Schumacher, φτάνοντας τώρα το ιλιγγιώδες ποσό των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ! Το μονοθέσιο του 2003, είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και μετά από πρόσφατο service από την ίδια τη Ferrari. Η τελευταία φορά που το είδαμε σε δράση, ήταν στα χέρια του Mick Schumacher, στην πίστα του Fiorano, κατά τη διάρκεια της αναγγελίας για τη δημοπρασία.

Το προηγούμενο μονοθέσιο του Michael Schumacher που είχε το ρεκόρ, ήταν μια Ferrari του 2001, που πουλήθηκε το 2017 έναντι του ποσού των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαφορά της τιμής είναι εντυπωσιακή και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πότε και ποιο θα είναι το μονοθέσιο που θα σπάσει αυτό το νέο ρεκόρ τιμής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ανοιχτή Ferrari Testarossa του «Outrun» πωλείται (+video)
Ferrari: Πέθανε ο θρυλικός Mauro Forghieri
Η Ferrari ετοιμάζει σκληροπυρηνική SF90