Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Tesla ψάχνει στην Κίνα για φθηνότερες μπαταρίες

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla ψάχνει στην Κίνα για φθηνότερες μπαταρίες

Mobility

Η Tesla ψάχνει στην Κίνα για φθηνότερες μπαταρίες

Mobility

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με την EVE Energy Co της Κίνας για την προμήθεια φθηνότερων μπαταριών για τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με την EVE της Κίνας η οποία ήδη βρίσκεται στη σχετική αγορά παράγοντας μπαταρίες για μοντέλα της BMW και της Daimler.

Στην εγχώρια αγορά της Κίνας, η EVE προμηθεύει ήδη με μπαταρίες την Xpeng Inc της Κίνας, η οποία παράγει ηλεκτρικά οχήματα και μόλις πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες,  έχει συνάψει συμφωνίες προμήθειας και με τις BMW και Daimler για τον ίδιο σκοπό. Η εταιρεία παράγει μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Η σύστασή τους τις καθιστά φθηνότερες από τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί τώρα η Tesla, οι οποίες χρησιμοποιούν νικέλιο ή κοβάλτιο. Η δυσοίωνη πρόβλεψη όμως για την εξέλιξη αυτή, έχει να κάνει με την αυτονομία που θα είναι μειωμένη.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι η εταιρεία αναζητά τρόπους για να αλλάξει τις μπαταρίες των εκδόσεων που έχουν «τυπική» εμβέλεια και όχι εκείνες που προσφέρονται με μεγαλύτερη αυτονομία. Η Tesla μέχρι στιγμής, παίρνει τις μπαταρίες της από την China Contemporary Amperex Technology Co και την LG Chem της Νότιας Κορέας για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την αγορά της Κίνας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η αναζήτηση φθηνότερων μπαταριών που προφανώς αφορά όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρικών, τώρα που όλο και περισσότεροι μπαίνουν δυναμικά στο «χορό» αυτής της ταχύτατα αναπτυσσόμενης τάσης προς τον εξηλεκτρισμό των μετακινήσεων αλλά και των μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ο Elon Musk κατάφερε να κλονίσει το Bitcoin
Η Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές με Bitcoin
Έρχεται η μπαταρία που θα φορτίζει σε πέντε λεπτά