Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται το θρυλικό αγωνιστικό Mitsubishi Galant του ’90;

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται το θρυλικό αγωνιστικό Mitsubishi Galant του ’90;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται το θρυλικό αγωνιστικό Mitsubishi Galant του ’90;

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Ράλι κυριαρχεί η Volkswagen. Πριν από αυτή, ήταν η Citroën. Αλλά στη δεκαετία του 1990, η Mitsubishi ήταν ο βασιλιάς στους αγώνες αυτοκινήτου. Αν και δεν κέρδισε τόσους τίτλους κατασκευαστών όπως ο αρχικός ανταγωνιστής της η Subaru, η Mitsubishi κέρδισε τέσσερις τίτλους οδηγών τον έναν πίσω από τον άλλο, στο WRC μεταξύ 1996 και 1999.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτές τις μέρες, φυσικά, η Mitsubishi ασχολείται με το να φτιάχνει crossover. Αλλά οι αναμνήσεις ποτέ δεν σβήνουν από το μυαλό μας πόσο μάλλον εάν είναι τόσο έντονες όσο η παρακάτω. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό στο χώρο των Ράλι Mitsubishi Galant VR-4 του 1990. Δεν είναι ένα κορυφαίο Lancer Evo (όπως αυτά που θα ακολούθησαν). Ωστόσο, κέρδισε το Rallye Côte d’Ivoire Bandama εκείνο το έτος, ένα σημαντικό διαβατήριο προκειμένου να ερμηνεύσει την τραχιά κατασκευή του αλλά και την εμφάνιση του. Και το καλύτερο από όλα είναι πως θα μπορούσε να γίνει δικό σας.

Mitsubishi-Galant-WRC-1990-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα 5.000 κομμάτια που δημιούργησε η Ralliart (προκειμένου να τηρηθούν τα πρότυπα πιστοποίησης), ανακαλύφθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του σε μια αντιπροσωπεία στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στη συνέχεια το έφερε πίσω στη Γαλλία και αποκαταστάθηκε πλήρως προκειμένου να έρθει στην κατάσταση της προηγούμενης δόξας του – εννοείται με τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, την τετρακίνηση όπως επίσης και την τετραδιεύθυνση. Η RM Sotheby’s θα το πουλήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μονακό. Εκεί αναμένει πως το απόλυτο ιαπωνικό μηχάνημα οδήγησης θα προσεγγίσει τα 130.000 δολάρια. Εάν ψάχνετε ακόμη ένα κομμάτι δράσης από τις ημέρες δόξας της Mitsubishi, αυτή θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία σας.