Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν οι δύο ειδικές Bentley της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζουν οι δύο ειδικές Bentley της βασίλισσας Ελισάβετ;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν οι δύο ειδικές Bentley της βασίλισσας Ελισάβετ;

ΝΕΑ

Αν και η βασιλική οικογένεια ψηφίζει Jaguar για τις καθημερινές μετακινήσεις των μελών της, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δύο πολύ special Bentley για τις επίσημες εμφανίσεις της.

Advertisement
Advertisement

Συμπληρώνοντας 70 χρόνια στον θρόνο της Ηνωμένου Βασιλείου, η Ελισάβετ θα μείνει στην ιστορία ως η μακροβιότερη βασίλισσα που πέρασε ποτέ από την χώρα. Και μέσα σε αυτές τις επτά δεκαετίες έχει καταφέρει να επιβιώσει μέσα από πολλές δύσκολες καταστάσεις και να δει τον κόσμο να αλλάζει δραματικά.

Αυτό που δύσκολα αλλάζει είναι η παράδοση της βασιλικής οικογένειας να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα της Jaguar για τις καθημερινές μετακινήσεις. Ακόμα και η ίδια οδηγεί μία X-Type ή ο πρίγκηπας Χάρι και η Μέγκαν συχνά βρίσκονται τον τελευταίο καιρό μέσα σε μία ηλεκτρική Ε-Τype.

Advertisement
Advertisement

Πάντως για τις ειδικές περιπτώσεις και τις επίσημες εμφανίσεις της, η βασίλισσά Ελισάβετ έχει στην διάθεσή της δύο ειδικά φτιαγμένες Bentley η κάθε μία εκ των οποίων κοστίζει κάτι λιγότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο αυτές Bentley τις δόθηκαν ως δώρο για τα 50 χρόνια της βασιλείας της, πίσω στο 2002. Για την κατασκευή τους μάλιστα είχαν πάρει την γνώμη τόσο της Ελισάβετ όσο και του συζύγου της του Φίλιππου.

Το βασιλικό ζευγάρι ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι το σαλόνι των δύο Bentley θα ήταν πολυτελές και άνετο. Έτσι το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο με ένα ειδικό ύφασμα από φυσικό μαλλί κορυφαίας ποιότητας, έτσι ώστε να είναι πάντα φροντισμένο και “ζεστό”.

Advertisement

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι δύο Bentley είναι και μοναδικές σε όλο τον κόσμο, έχοντας μάλιστα και ειδική προστασία για κάθε είδους επιθέσεις, από όπλα μέχρι και αέρια. Μάλιστα οι τροχοί και τα λάστιχα είναι ενισχυμένα με κέβλαρ έτσι ώστε να αντέχουν κάθε είδους κακόβουλης ενέργειας.

Advertisement

Για να είναι κανείς σίγουρος αν μέσα σε κάποια από αυτές τις Βentley βρίσκεται και η βασίλισσα, το κόλπο είναι να εντοπίσει αν υπάρχουν υψωμένες οι σημαίες στο καπό. Και βέβαια θα υπάρχουν γύρω της και τα οχήματα της φρουράς της βασίλισσας.

Οι δύο πανάκριβες Bentley θα εμφανιστούν και πάλι για τους εορτασμούς των 75 ετών, ενώ η τελευταία φορά που έκαναν δημόσια εμφάνιση ήταν στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, τον Απρίλιο του 2021.

Advertisement

To αυτοκίνητο βασίζεται στην Arnage R και χρησιμοποιεί έναν twin turbo V8 κινητήρα, των 6,75 λίτρων με απόδοση στους 406 ίππους και 835 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να φθάνει στα 210 χλμ/ώρα.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στα βασιλικά οχήματα τα έχουν κάνει 83 εκατοστά πιο μακριά και 24,5 εκατοστά πιο ψηλά, ενώ έχουν ειδικές πόρτες που ανοίγουν διάπλατα για την εύκολη είσοδο των υψηλών προσώπων που φιλοξενούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H πρώτη ηλεκτρική Bentley θα διαδεχθεί τη Mulsanne
Επικό drift μιας Bentley Continental GT Speed
Αυτή είναι η πιο ακριβή μη ειδική Bentley