Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ακριβή μη ειδική Bentley

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο ακριβή μη ειδική Bentley

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ακριβή μη ειδική Bentley

ΝΕΑ

Το τμήμα coachbuilding της βρετανικής μπράντας, Mulliner, περιποιήθηκε τη Flying Spur χαρίζοντάς της υπερ-πολυτελή χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

«Πολυτέλεια σε τέσσερις ρόδες». Μια στερεοτυπική φράση που εύκολα ξεστομίζεται από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο. Ελάχιστες, όπως μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα παχυλά λόγια. Και μία από αυτές είναι σίγουρα η Bentley.

Η υπερπολυτελής εταιρεία από το Κρου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει το know-how να φιλοτεχνεί απαστράπτοντα μοντέλα που πρώτα θα σου… ρίχνουν το σαγόνι με την αδιανόητη ποιότητα των υλικών τους και στη συνέχεια θα σε… κάνουν να ντρέπεσαι που τα κοιτάζεις.

Αυτό το αίσθημα αμηχανίας χτυπάει κόκκινο όταν τύχει να συστηθείς με ένα ακόμα πιο ξεχωριστό μοντέλο της Bentley. Και με τον όρο «ξεχωριστό» εννοούμε ένα αυτοκίνητο που έχει λάβει τη φροντίδα της Mulliner, του ειδικού, δηλαδή, τμήματος «περιποίησης» της βρετανικής μπράντας.

Advertisement
Advertisement

Τελευταίο έργο τέχνης της Mulliner είναι η Bentley Flying Spur, η οποία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Montey Car Week στην Καλιφόρνια για να καταλάβει τον τίτλο της ακριβότερης Bentley παραγωγής στα χρονικά.

Το ότι κάτι… περίεργο «παίζει» με τη συγκεκριμένη Flying Spur γίνεται εμφανές με την πρώτη ματιά: Οι 22αρες ζάντες αλουμινίου με φινίρισμα διπλού τόνου και «αυτοεπιπεδούμενες» τάπες κέντρου δένουν αρμονικά με τον μπροστινό προφυλακτήρα, τις εισαγωγές αέρα και τη μάσκα – όλα σε σχεδιαστικό μοτίβο διαμαντιού.

Advertisement

Επιπλέον δόσεις… χρυσόσκονης χαρίζουν τα ασημένιας απόχρωσης καλύμματα των καθρεπτών, το ηλεκτρονικά αναδιπλούμενο έμβλημα της μάρκας στο καπό και το ξεχωριστά στολισμένο πορτάκι του ρεζερβουάρ. Στην εξίσωση προσθέστε το «ντυμένο» με δέρμα κλειδί που παραδίδεται στον κάτοχο μέσα σε ένα κομψό κουτάκι.

Advertisement

Σε έναν… ωκεανό πολυτέλειας κολυμπάει και η καμπίνα με highlight τις επεξεργασμένες εκ νέου, σε τρισδιάστατο-diamond μοτίβο επενδύσεις στο εσωτερικό των θυρών και τα καθίσματα. Ένδειξη απαράμιλλης πολυτέλειας συνιστούν επίσης τα ηλεκτρονικά ανακλινόμενα τραπεζάκια για τους πίσω επιβάτες, αλλά και οι 8 επιλογές εξατομίκευσης με συνδυασμό τριών χρωμάτων.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και λειτουργεί σε «θεματική» Mulliner, η ηλιοροφή καθιστά την καμπίνα ευάερη και ευήλια και τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα.

Η νέα Bentley Flying Spur Mulliner είναι διαθέσιμη με τον V8, τον W12 και τον Plug-in υβριδικό V6. Η τιμή για την εξηλεκτρισμένη έκδοση δεν έχει γνωστοποιηθεί, όταν η αρχική για τον 8κύλινδρο και 12κύλινδρο είναι 220.100 και 230.400 δολάρια αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Mulsanne: Σε νέα χέρια η «βασιλική» έκδοση
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Σημάδι των πραγμάτων που έρχονται
Η Bentley «ξεφεύγει» με ζάντες 22 ιντσών από ανθρακόνημα στη Bentayga