Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει να έχεις ένα Nissan GT-R; (+video)

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει να έχεις ένα Nissan GT-R; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει να έχεις ένα Nissan GT-R; (+video)

ΝΕΑ

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να έχετε έναν Godzilla, ο Craig Lieberman, τεχνικός σύμβουλος στις δύο πρώτες ταινίες Fast and the Furious, που τυχαίνει να έχει ένα R35 GT-R, θα σας διαφωτίσει.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσετε το ακριβές ποσό όσο αφορά την ετήσια συντήρηση όταν πρόκειται για οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Η κατάσταση γίνεται πολύπλοκη όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα sport μοντέλο όπως το Nissan GT-R.

Τα σήματα Skyline και GT-R υπήρξαν από καιρό εικονικές μορφές στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Πάνω από πέντε γενιές, το Skyline GT-R έγινε πιο ισχυρό, φθάνοντας στην πραγματική του παγκόσμια μορφή με το μοντέλο R35 που συνεχίζει να κάνει διάσημη την Nissan από την παρουσίασή του, το 2007. Το «Godzilla» μπορεί ακόμα να συναγωνιστεί τα μοντέρνα supercars και να παραμένει για πολλούς το αγαπημένο τους  αυτοκίνητο.

Επιστροφή στην ετήσια συντήρηση, η οποία θυμίζουμε, ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης. Εκτός αυτού, γνωρίζουμε ότι το GT=R και άλλα γιαπωνέζικα σπορ μοντέλα, είναι γνωστά για την ευκολία που δέχονται τις μετατροπές και βελτιώσεις όσο αφορά την ιπποδύναμη. Σας θυμίζουμε επίσης πως το αυτοκίνητο κινείται στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο Craig Lieberman και το R35 GT-R του 2015, «ενώθηκαν» για πρώτη φορά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2014, όταν πλήρωσε 85.698 ευρώ ή 104.000 δολάρια για να το αποκτήσει. Ο Craig και το… Godzilla του έχουν ταξιδέψει μαζί λίγο πάνω από 11.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο από τότε, συμπεριλαμβανομένων πέντε ημερών σε track day ετησίως Ο Lieberman ανέλυσε το κόστος συντήρησής του, τα τελευταία επτά χρόνια (και 77.000 χλμ.).

Το σύνολο περιλαμβάνει 6.343 ευρώ, που δαπανήθηκαν για ελαστικά, 1.482 για δισκόπλακες, 1.153 ευρώ για τακάκια, 1.318 ευρώ για αλλαγές λαδιών μαζί με 2.223 ευρώ που δαπανήθηκαν για λάδια στο κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα 1.647 ευρώ για αλλαγή αμορτισέρ, φθάνοντας το συνολικό ποσό στις 14.000 ευρώ, Σε ετήσια βάση είναι 2.046 ευρώ, πόσο που μετριάζει τον… πόνο στον τραπεζικό σας λογαριασμό σε σύγκριση με το κόστος συντήρησης άλλων σπορ μοντέλων επιδόσεων όπως η Ferrari ή ακόμα και η Mercedes-AMG E63.

Advertisement

Ταυτόχρονα δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Lieberman έχει ξοδέψει μέσα στα επτά αυτά χρόνια ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 15.974 ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει το GT-R, το οποίο πλέον διαθέτει εξάτμιση τιτανίου, αναβαθμισμένη αντλία καυσίμου, τροχούς aftermarket, εμπρός σπόιλερ, πίσω αεροτομή και αεραγωγούς.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Craig Lieberman πάντως τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αγοράσει κανείς ένα GT-R, καθώς η Nissan δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον αντικαταστάτη του. Φυσικά, οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με το έτος παραγωγής του μοντέλου, τη συντήρηση και τη χρήση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)
Nissan GT-R Special Edition (+video)
Ένα Nissan GT-R για μεταφορά οργάνων

Advertisement