Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Bugatti Divo;

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η Bugatti Divo;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Bugatti Divo;

ΝΕΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνει η τιμή της Bugatti Divo. Η συγκεκριμένη αποκαλύφθηκε από έναν αντιπρόσωπο αυτοκινήτων που βρίσκεται στο Μόναχο. Προσφέρεται έναντι 6.650.000 ευρώ στη Γερμανία. Αυτό είναι περίπου το διπλάσιο κόστος μιας Chiron ή τρεις με τέσσερις φορές περισσότερο από μια Veyron, ανάλογα πάντα με την κατάστασή της.

Όλα αυτά αποφέρουν τεράστια κέρδη, δεδομένου ότι η επίσημη τιμή είναι περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη Divo θα κατασκευαστεί κοντά στο τέλος του έτους – 28 Δεκεμβρίου, για να είμαστε ακριβείς. Έτσι, θα πρέπει να έρθει σε βολικό χρόνο για δώρο Χριστουγέννων για όποιον το αντέχει οικονομικά. Το κομμάτι που βλέπετε έχει παραγγελθεί με μαύρο αμάξωμα και εσωτερικό από Alcantara. Όπως αναμενόταν, είναι γεμάτο με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αντάξια της τιμής, αλλά αυτό που δικαιολογεί την τερατώδη τιμή ακόμα και χωρίς το τεράστιο ασφάλιστρο, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για περιορισμένη έκδοση μόλις 40 μονάδων. Η Divo τροφοδοτείται από τον ίδιο 8λιτρο κινητήρα W16 με τα τέσσερα τούρμπο, της Chiron, ο οποίος αποδίδει 1.500 PS και ροπή 1,600 Nm, αρκετά για ένα 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec.

Advertisement
Advertisement

Σε σύγκριση με την Chiron, στην οποία βασίζεται, υιοθετεί αναθεωρημένη ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης ενώ ζυγίζει και 35 κιλά λιγότερο. Παρόλα αυτά, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h, όπως ισχυρίζεται η Bugatti, αφού σημειώστε πως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ελαστικά στην αγορά τα οποία να της επιτρέπουν να υπερβεί με ασφάλεια αυτόν τον αριθμό σε δημόσιο δρόμο.