Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κιτς μπορεί να γίνει μια Lamborghini Urus;

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κιτς μπορεί να γίνει μια Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Πόσο κιτς μπορεί να γίνει μια Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι μια Lamborghini Urus την οποία έχουν περιποιηθεί οι άνθρωποι της Mansory. Είναι τυχαίο ότι η λέξη kitsch είναι γερμανική;

Advertisement
Advertisement

Η Mansory, ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων, είναι γνωστός και για την ιδιότυπη αισθητική που επιμελείται στα οχήματα με τα οποία επιλέγει να ασχοληθεί, πέραν της αναβάθμισης του κινητήρα και της ανάρτησης σε αυτά.

Ένα από τα δημιουργήματά τους είναι μια Lamborghini Urus, πριν την πρόσφατη επανασχεδίαση του μοντέλου. Αυτή, έχει δεχτεί ευρείας έκτασης αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό της, εκτός από τα μηχανικά μέρη της.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, από το αυτοκίνητο έχουν αφαιρεθεί τα λογότυπα της ιταλικής φίρμας και της ονομασίας του super SUV μοντέλου, αντίστοιχα, και έχουν προστεθεί το όνομα της Mansory και η ονομασία «Venatus» («Κυνηγός») την οποία έχoυν δώσει οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας σε αυτό.

Το αμάξωμα του οχήματος είναι βαμμένο σε διχρωμία μπλε και μαύρο και ενσωματώνει επιφάνειες από ανθρακονήματα στο καπό, στη μάσκα, στα μαρσπιέ και στο πίσω μέρος του.

Advertisement

Εμπρός, είναι χαρακτηριστική η διαμόρφωση της μάσκας και του εκεί προφυλακτήρα. Πίσω, έχει τοποθετηθεί νέος προφυλακτήρας με ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη, χαρακτηριστική απόληξη εξάτμισης στο κέντρο του και δύο αεροτομές, μία στο πορτμπαγκάζ και μία στην άκρη της οροφής.

Advertisement

Οι ελαφρού κράματος τροχοί του είναι ειδικά σχεδιασμένοι και έχουν διάσταση 10,0×24 εμπρός και 12,5×24 πίσω. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του, είναι επενδεδυμένο με καλής ποιότητας, αλλά αμφιβόλου αισθητικής, λευκό δέρμα.

Ο V8 twin-turbo κινητήρας, χωρητικότητας τεσσάρων λίτρων, του Mansory Venatus αποδίδει μέγιστη ισχύ 900 ίππους και μέγιστη ροπή 1.100 Nm. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,9 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε χρόνο που αρμόζει σε ένα hypercar, και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 323 χλμ./ώρα.

Advertisement

Συγκριτικά, η Urus με αυτόν τον κινητήρα απέδιδε 650 ίππους, 850 Nm ροπής, επιταχυνόταν από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της έφτανε τα 305 χλμ./ώρα. Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του μοντέλου, η μέγιστη ισχύς έφτασε τους 666 ίππους, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 3,5 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το teaser της ανανεωμένης Lamborghini Urus (+video)
H Lamborghini Urus Performante δεν γνωρίζει από εμπόδια (+video)
H Mansory F9XX υπόσχεται 1.100 ίππους