Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωμάτινες περιπέτειες με το νέο Ford F-150 Raptor (video)

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωμάτινες περιπέτειες με το νέο Ford F-150 Raptor (video)

ΝΕΑ

Χωμάτινες περιπέτειες με το νέο Ford F-150 Raptor (video)

ΝΕΑ

Η Ford μας δίνει μια γεύση για το off-road… ταλέντο του ισχυρού pick-up μέσω ενός συναρπαστικού βίντεο, μετα των ήχων των Metallica.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες, η Ford αποκάλυψε την τρίτη γενιά του ιδιαίτερα ισχυρού pick-up της, F-150 Raptor, αποδίδοντάς του τον… τίτλο του πιο ικανού σε εκτός δρόμου συνθήκες Raptor που έχει κατασκευάσει.

Ο ισχυρισμός της τεκμηριώνεται χάρη στις ιδιαίτερα δυναμικές τεχνολογίες που ενσωματώνει, όπως είναι το στάνταρ ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, το προαιρετικό μπροστινό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen και η λειτουργία Trail 1-Pedal Drive, η οποία επιφέρει τη σταδιακή ακινητοποίηση του οχήματος, ερήμην της χρήσης φρένου.

Σύμμαχο του οδηγού στις off-road εξορμήσεις, ακόμη, συνιστά το βελτιστοποιημένο πλαίσιο τύπου σκάλας με σημαντικές ενισχύσεις σε νευραλγικά σημεία του, η ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση με πέντε συνδέσμους και τα ελαστικά διαμέτρου είτε 35 είτε 37 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στην παραπάνω λίστα, ακόμη, προσθέστε την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος η οποία αποτυπώνεται σε 13,1 ίντσες, τη γωνία προσέγγισης (33,1 μοίρες), τη μέγιστη γωνία αναχώρησης (24,9 μοίρες), όπως και τα επτά (7) προφίλ οδήγησης, Slippery, Tow/Haul, Sport, Normal, Off Road, Baja και Rock Crawl. Χείρα βοηθείας ακόμη προσφέρει μια κάμερα 360 μοιρών, η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό και παρέχει περιμετρική ορατότητα για τα εμπόδια που περιβάλλουν το F-150 Raptor.

Advertisement

Πέρα, όμως, από τα ανωτέρω, το νέο F-150 Raptor έχει υποβληθεί και σε σημαντική αναβάθμιση και στο πεδίο της ψηφιοποίησης. Πλέον συναντάται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών, και μια αντίστοιχης διαμέτρου κεντρική οθόνη με δυνατότητα split-screen για ταυτόχρονο έλεγχο των λειτουργιών (π.χ. μουσική & πλοήγηση). Έμφαση δίνεται και στη… διασκέδαση των επιβατών χάρη στο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 18 ηχεία.

Advertisement

Το ισχυρό pick-up αντλεί κίνηση από έναν twin-turbo V6 EcoBoost των 3,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, και -φαίνεται πως – αποδίδει 450 ίππους και 691 Nm ροπής.

Σημειώνεται, τέλος, που εντός του επόμενου έτους θα λανσαριστεί και η πανίσχυρη έκδοση “Raptor R”, η οποία θα τροφοδοτείται από ένα V8 μοτέρ των 760 ίππων.

Η Ford συνόδευσε την αποκάλυψη του F-150 Raptor με ένα βίντεο, όπου γινόμαστε μάρτυρες των off-road ικανοτήτων του μοντέλου.

Advertisement

Ακολουθεί το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:
Πλήρης αποκάλυψη για τα υβριδικά Ford S-MAX και Galaxy
Το θωρακισμένο VelociRaptor της AddArmor
Το ιπτάμενο Ford F150 Raptor (video)