Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο «πόλεμος» μεταξύ Ford και Tesla καλά κρατεί

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο «πόλεμος» μεταξύ Ford και Tesla καλά κρατεί

ΝΕΑ

Ο «πόλεμος» μεταξύ Ford και Tesla καλά κρατεί

ΝΕΑ

Στην αντεπίθεση περνάει στέλεχος της Ford, κατηγορώντας την εταιρεία του Elon Musk για την πολιτική κοστολόγησης των οικιακών ηλιακών πάνελ. – «Δεν μπορεί να συγκριθεί με εμάς η Ford», δήλωνε στο παρελθόν γνωστός φίλος της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Σε επικοινωνιακό πόλεμο έχουν επιδοθεί Ford και Tesla, με τα περιπαιχτικά σχόλια να εξαπολύονται ένθεν κακείθεν.

Συνέχεια αυτή τη φορά έδωσε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προώθησης Προϊόντων για τη Ford Βόρειας Αμερικής, Mike Levine, που είναι γνωστός για την έντονη δραστηριοποίησή του στο twitter.

Ο Levine αναπαρήγαγε μια ανάρτηση του χρήστη “Model3Owners”, ο οποίος ενημέρωνε τον Elon Musk για τη σωρεία παραπόνων που έχει λάβει με επίκεντρο την αύξηση των τιμών στα νέα συστήματα οικιακών ηλιακών πάνελ (Solar Roof) τα οποία τροφοδοτούν τα σπίτια με ενέργεια.

«Elon, έχω… πλημμυρίσει με μηνύματα ανθρώπων που διαμαρτύρονται πως οι τιμές των συμβολαίων για τα ηλιακά πάνελ έχουν διπλασιαστεί. Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτούς τους καημένους. Μπορεί η Tesla να επικοινωνήσει μαζί τους, παρακαλώ; Ευχαριστώ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Model3Owners, με ανάρτησή του στις 22 Απριλίου.

Advertisement

Η συγκεκριμένη ανάρτηση «άνοιξε» την όρεξη του ανθρώπου της Ford, ο οποίος την αναπαρήγαγε, συνοδεύοντάς τη με την εξής λεζάντα: «Διπλασιάζει η Tesla τις τιμές για τα προϊόντα της; Καλό θα ήταν να το μεταφέρετε στον Ross».

Advertisement

Το περιπαιχτικό σχόλιο του Levine αποτελεί άμεση αναφορά σε μια παρελθοντική διαδικτυακή διαμάχη που είχε με τον Ross Gerber, γνωστό οπαδό της Tesla και Πρόεδρο της Gerber Kawasaki, εταιρείας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες Διαχείρισης Κεφαλαίων & Παροχής Επενδυτικών Συμβουλών.

Ο Gerber είχε δηλώσει πως η Ford δεν μπορεί να συγκριθεί με την Tesla, ενώ άφησε υπόνοιες στην πρακτική πολλών εμπόρων της μπλε οβάλ εταιρείας στις ΗΠΑ να ζητούν επιπλέον χρηματικά ποσά (έως και 15 χιλ. ευρώ) σε όσους ήθελαν να έχουν προτεραιότητα στις παραδόσεις των μοντέλων.

Το συγκεκριμένο tweet, φυσικά, δεν είχε μείνει αναπάντητο από τον Levine ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τα Tesla «ατμομηχανές», ενώ είχε ζητήσει στην εταιρεία να επιστρέψει στους πελάτες τα χρήματά τους για την «αποτυχημένη λειτουργία του συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης FSD».

Μέσω του τελευταίου του tweet, λοιπόν, για τις υψηλές τιμές των οικιακών ηλιακών πάνελ, ο εκπρόσωπος της Tesla επιχειρεί να πάρει το αίμα του πίσω από τον Gerber, ο οποίος είχε εξαπολύσει πυρά στην πολιτική κοστολόγησης των Mach-E.

Σημειώνεται πως η Ford είχε δηλώσει πως οι πρώτες παραδόσεις για τη λανσαρισματική έκδοση του ηλεκτρικού της crossover θα γίνονταν στα τέλη του 2020. Τόσο όμως το μαζικό ενδιαφέρον για την απόκτησή της που είχε οδηγήσει σε sold out, όσο και τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών, προκάλεσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Κάποιες αντιπροσωπείες, λοιπόν, στις ΗΠΑ προσπάθησαν να «θησαυρίσουν», εκμεταλλευόμενες την κατάσταση, ζητώντας «τρελά» επιπλέον ποσά.

Διαπνεόμενη από εταιρική ευαισθησία, η Ford είχε λανσάρει ένα πρόγραμμα αποζημιώσεων, «επιστρέφοντας» 1.000 ευρώ σε όσους δεν παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους εν ευθέτω χρόνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Μανία με τα Tesla…
Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoins!
Τι ψάχνει με… μανία η Tesla; – Η Κίνα θα την σώσει;