Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο Audi RS6-Χ της ABT τα έχει όλα στον υπερθετικό!

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο Audi RS6-Χ της ABT τα έχει όλα στον υπερθετικό!

ΝΕΑ

Tο Audi RS6-Χ της ABT τα έχει όλα στον υπερθετικό!

ΝΕΑ

Η ABT Sportsline δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Audi RS6 Avant η οποία είναι ισχυρότερη κατά 25% και πολλαπλάσια ακριβότερη.

Advertisement
Advertisement

Η ABT Sportsline, ο γνωστός γερμανικός βελτιωτικός οίκος, δημιούργησε μια βελτιωμένη εκδοχή τού Audi RS6 Avant η οποία θα είναι για συγκεκριμένους, λίγους πελάτες.

Συγκεκριμένα, το RS6-Χ, όπως ονομάζεται, θα κατασκευαστεί μόλις σε 30 αριθμημένες μονάδες και θα διακρίνεται για τις επιδόσεις του, εκτός από την ιδιαίτερη αισθητική το αμαξώματος του οποίο φέρει τη σφραγίδα του γερμανικού οίκου.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Audi RS6 Avant διαθέτει κινητήρα διάταξης V8 με δύο υπερτροφοδότες. Έχει χωρητικότητα 3.996 κ. εκ., αποδίδει μέγιστη ισχύ 600 ίππους/6.000-6.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 800 Nm/2.050-4.500 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Μετά την παρέμβαση των μηχανικών της ABT, η μέγιστη ισχύς του κινητήρα στο RS6-Χ φτάνει τους 750 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 920 Nm. Ο περιοριστής ταχύτητας απενεργοποιείται και η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 320 χλμ./ώρα, όπως δηλώνουν τα στελέχη της εταιρείας.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η αύξηση στην απόδοσή του επετεύχθη χάρη στην τοποθέτηση νέων turbo, μεγαλύτερου εναλλάκτη θερμότητας και νέας κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας. Εκτός από τα μηχανικά μέρη, αλλαγές έχουν γίνει και στο αμάξωμα του RS6-Χ.

Έτσι, έχει τοποθετηθεί νέο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο αποτελείται από προσθήκες στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μεγαλύτερη διπλή αεροτομή. Όλα αυτά τα νέα στοιχεία είναι από ανθρακονήματα. Η εξάτμιση αποτελείται ανοξείδωτο χάλυβα και χωρίζεται σε δύο ζεύγη οβάλ απολήξεων μαύρου ματ χρώματος διαμέτρου 102 χλστμ. έκαστη.

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αφορούν στα φωτιζόμενα μαρσπιέ, στην τοποθέτηση επιφανειών από ανθρακονήματα στο ταμπλό, στο τιμόνι, στον μοχλό του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και στα καθίσματα. Στα τελευταία, υπάρχει το αντίστοιχο λογότυπο της έκδοσης όπως και ο αύξων αριθμός του αυτοκινήτου από τα συνολικά 30 που θα παραχθούν στο κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός.

Advertisement

Τέλος, οι τροχοί του είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το Audi RS6-Χ, έχουν διάσταση 22 ιντσών και διαθέτουν ελαστικά 295/30-22. Όπως ανακοινώνει η ABT, το κόστος του αυτοκινήτου είναι τουλάχιστον 248.000 στη Γερμανία. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη χώρα μας η κανονική έκδοση του Audi RS6 Avant ξεκινά από τα 159.050 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ABT Audi S8: Πολυτελές sport 700 ίππων
ABT Audi RS6 Avant ταχύτερο από R8!
ABT Audi SQ2 με 350 PS