Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ABT Audi SQ2 με 350 PS

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ABT Audi SQ2 με 350 PS

ΝΕΑ

ABT Audi SQ2 με 350 PS

ΝΕΑ

Χρειάζεστε περισσότερη ισχύ για το Audi SQ2 σας; Ένας από τους επίσημους βελτιωτικούς οίκους της φίρμας, η ABT Sportsline, έχει την απάντηση, αφού πρόσθεσε το σπορ SUV του Ingolstadt στο χαρτοφυλάκιό της κάνοντας κυριολεκτικά θαύματα.

Advertisement
Advertisement

 

Τι κι αν το crossover της Audi απευθύνεται κυρίως σε πιο φιλήσυχους οικογενειάρχες; Η ABT Sportsline βρίσκει τον τρόπο να σκαλίζει τα μοντέλα με έμβλημα τους τέσσερις κύκλους. Ως συνήθως, η εταιρία αντικατέστησε πρωτίστως τη διαχειριστική μονάδα ελέγχου του κινητήρα με την αναβαθμισμένη δική της. Η βελτιστοποίηση του λογισμικού πρόσφερε επιπλέον ισχύ 50 PS και 40 Nm ροπής από τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που σκαρφάλωσε τώρα στα 350 PS αλλά και στα 440 Nm ροπής. Το αναβαθμισμένο SQ2 της ABT Sportsline έχει γίνει τόσο ισχυρό, όσο η Porsche 718 Boxster S. Δεν είναι όμως τόσο γρήγορο σε απόλυτους αριθμούς (λογικό, αφού είναι βαρύτερο στη ζυγαριά και λιγότερο αεροδυναμικό σαν σχήμα), ωστόσο, η ABT κατάφερε να εξοικονομήσει μερικά δέκατα του δευτερολέπτου στο κλασικό 0-100 km/h, συγκριτικά με την εργοστασιακή έκδοση, το οποίο τώρα διαρκεί μόλις 4,6 sec. Ο περιοριστής ταχύτητας έχει αφαιρεθεί συνειδητά, οπότε το “πειραγμένο” SQ2 μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 262 km/h παρακαλώ, ναι, 12 km/h περισσότερα από ότι πριν.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το SQ2 βελτιώθηκε με την προσθήκη νέων τροχών. Η ABT διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ζαντών, 19 και 20 ιντσών, από τις σειρές DR, ER-C, FR και GR. Ανάλογα με την επιλογή, μπορούν να έχουν τη σχεδίαση που επιθυμείς, όπως μπορείς να δεις…