Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσες παραγγελίες έχει ήδη το ηλιακό αυτοκίνητο;

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες παραγγελίες έχει ήδη το ηλιακό αυτοκίνητο;

Mobility

Πόσες παραγγελίες έχει ήδη το ηλιακό αυτοκίνητο;

Mobility

Η γερμανική start-up ηλεκτρικών οχημάτων Sono Motors, ανέφερε πως έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό νούμερο παραγγελιών μετά προκαταβολής για το ηλιακό της μοντέλο που θα είναι στην παραγωγή μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Το μοναδικό αυτό ηλιακό αυτοκίνητο θα μπει στη γραμμή παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2023 από την Valmet Automotive στη Φινλανδία που θα αναλάβει τη συναρμολόγηση. Την τροφοδοσία με ενέργεια του Sion, αναλαμβάνει μια μπαταρία 54 kWh στη φόρτιση της οποίας συμμετέχουν και τα ηλιακά πάνελ που βρίσκονται πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Η Sono λέει ότι αυτά μπορούν να προσθέσουν αυτονομία από 112 έως 245 χιλιομέτρων στην εβδομαδιαία χρήση του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει πως το Sion θα χρειάζεται έως και 4 φορές λιγότερες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των 7 ημερών. Ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου αναμένεται να έχει απόδοση 161 ίππων και 270 Nm ροπής, αν και ακόμα είναι υπό εξέλιξη έστω και στα τελικά στάδια.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση τύπου του μοντέλου, που περιλαμβάνει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, τις δοκιμές πρόσκρουσης, καθώς και την τελειοποίηση των οδικών χαρακτηριστικών. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2023, καθώς η Sono έχει πλέον λάβει περισσότερες από 20.000 παραγγελίες για το Sion.

Από τη Sono Motors, μαθαίνουμε πως η μέση προκαταβολή για κάθε παραγγελία είναι περίπου 2.000 €. Η τιμή για το Sono Sion ξεκινά από 25.126 € και η εταιρεία θέλει μέσα στα πρώτα χρόνια της παραγωγής να διαθέσει πάνω από 257.000 αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι όλα ίδια!
To Audi Skysphere, μεγαλώνει μπροστά μας! (+video)
Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;