Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες ώρες χρειάζονται για την αγωνιστική βαφή της Porsche 911 Dakar;

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες ώρες χρειάζονται για την αγωνιστική βαφή της Porsche 911 Dakar;

ΝΕΑ

Πόσες ώρες χρειάζονται για την αγωνιστική βαφή της Porsche 911 Dakar;

ΝΕΑ

Ο συνδυασμός μερικών ωρών στο φανοποιείο με πάθος και μεράκι χαρίζουν στην Porsche 911 Dakar την μοναδική του εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche παρουσίασε την εντυπωσιακή έκδοση εκτός δρόμου 911 Dakar στο Los Angeles θέλοντας να τιμήσει την αγωνιστική της κληρονομιά. Το 1984 οι Γερμανοί πήραν μέρος στο περίφημο Rally Dakar και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με μια ειδικά προετοιμασμένη 911.

Η εκτός δρόμου αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη σε μόλις 2.500 μονάδες και ο βασικός της χρωματισμός είναι το πράσινο. Η Porsche ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ζητήσει μια ειδική βαφή στο αυτοκίνητο το οποίο θα δείχνει ίδιο με το αγωνιστικό που πήρε μέρος στο Dakar με ένα κόστος που φτάνει τις 26.061 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα που αναλαμβάνει το ειδικό βάψιμο είναι η Porsche Exclusive Manufaktur και περιλαμβάνεται στο πακέτο Rallye Design. Οι άνθρωποι της Porsche αναφέρουν ότι απαιτούνται 34 ώρες για να βαφτεί το αυτοκίνητο στη διχρωμία μπλε/λευκό με αρκετή δουλειά να γίνεται στο χέρι. Η διαδικασία ξεκινάει με το λευκό βάψιμο για να υποδεχτεί την πρώτη στρώση του μεταλλικού μπλε. Η βαφή γίνεται στο χέρι και απαιτεί 7,5 ώρες.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την συναρμολόγηση στο Porsche Exclusive Manufaktur, κάτι που απαιτεί ακόμα 8,5 ώρες. Η τελευταία φάση είναι η προετοιμασία για την παράδοση η οποία επίσης είναι χρονοβόρα για να καλυφθούν όλα τα σημεία του αυτοκινήτου προσεκτικά πριν παραδοθούν στον πελάτη.

Advertisement

Εκτός από το ιδιαίτερο βάψιμο, η Porsche 911 Dakar διαθέτει ένα ιδιαίτερο πακέτο ηλεκτρονικών αναρτήσεων με μεγαλύτερες διαδρομές και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Τα ελαστικά είναι Pirelli Scorpion all-terrain, ενώ ο εξακύλινδρος τούρμπο κινητήρας αποδίδει 480 ίππους και 570 Nm.

Advertisement

Βίντεο της Porsche 911 Dakar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες Porsche Boxster και Cayman
Ποια πόλη της Ελλάδας θα γεμίσει με Porsche;
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche 911 Dakar

Advertisement