Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Ποια ισόβια κάθειρξη; Η παραβίαση της ΛΕΑ πάει… σύννεφο

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Ποια ισόβια κάθειρξη; Η παραβίαση της ΛΕΑ πάει… σύννεφο

ΝΕΑ

Ελλάδα: Ποια ισόβια κάθειρξη; Η παραβίαση της ΛΕΑ πάει… σύννεφο

ΝΕΑ

Παραβιάσεις της ΛΕΑ από οδηγούς λεωφορείων μέχρι οδηγούς που μόλις έχουν πάρει το δίπλωμα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Advertisement
Advertisement

Οι παραβιάσεις του ΚΟΚ είναι ένα φαινόμενο που δεν λέει να… εκλείψει. Ιδίως όσο αυξάνει η κίνηση στους δρόμους, όσο αυξάνουν τα προβλήματα και οι ανάγκες τόσο βιώνουμε καθημερινά το θέατρο του παραλόγου.

Η παραβίαση της ΛΕΑ (Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης) είναι μία παράβαση του ΚΟΚ που μεταφράζεται σε αφαίρεση διπλώματος, άδειας κ.λπ. συν χρηματικό πρόστιμο. Ακόμα και σε ισόβια φυλάκιση

Παρ’ όλα αυτά οι οδηγοί που κινούνται σε αυτή τη λωρίδα είναι πάρα πολλοί και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα αλλά και τι μπορεί να συμβεί επειδή θέλουν να κινηθούν γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsauto, στην Αττική οδό και στο σημείο λίγο μετά τα διόδια της Παιανίας με κατεύθυνση προς την εθνική οδό, οι οδηγοί που παραβιάζουν τη ΛΕΑ είναι αρκετοί. Το χειρότερο είναι πως ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί με μεγάλα οχήματα (π.χ. λεωφορεία), κινούνται στη ΛΕΑ χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται όχι μόνο για τις επιπτώσεις αλλά και για τους γύρω τους.

Το… φαινόμενο ΛΕΑ

Το φαινόμενο γίνεται χειρότερο και επικίνδυνο, ακόμα και από νέους οδηγούς, που ενώ πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τον ΚΟΚ (καθώς έχουν… φρέσκια στο μυαλό τους τη νομοθεσία), απλά… σφυρίζουν κλέφτικα και κινούνται στη ΛΕΑ, σα να μην γνωρίζουν ότι απαγορεύεται «δια ροπάλου» η οδήγηση σε αυτήν.

Advertisement

Στο δια ταύτα, σε ένα δρόμο που πληρώνεις, σε ένα δρόμο που αστυνομεύεται και έχει παντού κάμερες, το φαινόμενο «ΛΕΑ» συνεχίζει ακάθεκτο.

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι, πως εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να μη βάζουμε μυαλό, θέλοντας να το παίξουμε έξυπνοι και απλά να κινηθούμε γρήγορα…

Advertisement

 

Όταν έχει κίνηση στο δρόμο απαγορεύεται να κάνουμε χρήση της ΛΕΑ για να κινηθούμε πιο γρήγορα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ! Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για όσους μπαίνουν στη ΛΕΑ!
«Αστακός» με κάμερες και ραντάρ η Εθνική Οδός
Νέο Ford Explorer: Έξυπνοι χώροι για όλους
Στο προσκήνιο και πάλι η παράκαμψη της Αττικής

 

Advertisement