Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα «πιάσουν» οι τέσσερις RUF; (+video)

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα θα «πιάσουν» οι τέσσερις RUF; (+video)

ΝΕΑ

Πόσα θα «πιάσουν» οι τέσσερις RUF; (+video)

ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη συλλογή από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα της Porsche με την υπογραφή της RUF, βγαίνουν προς πώληση και αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους φανατικούς της σπορ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η RUF δεν είναι ένας συνηθισμένος βελτιωτικός οίκος για τα μοντέλα της Porsche, καθώς οι επεμβάσεις που παραδοσιακά κάνει, είναι εκ βάθρων.

Η RUF, παίρνει αμαξώματα και ανταλλακτικά από την ίδια την Porsche –πλέον και με την άδεια της τελευταίας- για να κατασκευάσει τις δικές της προτάσεις που έχουν ξεκάθαρη εστίαση προς την οδηγική απόλαυση. Κάθε μοντέλο που κυκλοφόρησε είναι μοναδικό, έχοντας και αριθμό πλαισίου από τη RUF για να το αποδεικνύει.

Advertisement
Advertisement

Η Ruf Automobile GmbH το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας φήμης της, το απέκτησε με την κίτρινη Yellowbird που είχε ως βάση την Porsche 911 και σε ένα μεγάλο συγκριτικό σε πίστα από αμερικάνικο περιοδικό, αποδείχτηκε πως ήταν ικανότερη από κάθε ανταγωνιστικό μοντέλο της εποχής της.

Ο οίκος δημοπρασιών Gooding & Co, θέτει τώρα στη διάθεση των συμμετεχόντων σε δημοπρασία, όχι μια αλλά τέσσερις προτάσεις με την υπογραφή της RUF. Τα δύο πρώτα μοντέλα που προσφέρονται προς πώληση είναι RUF Turbo RS του 1998 που βασίζονται στη γενιά 993 της Porsche 911. Το ένα είναι ένα κουπέ με αναβαθμισμένο κινητήρα 560 ίππων και μόνο 16.452 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Advertisement

Το δεύτερο, είναι μια εξαιρετικά σπάνια cabrio που παραγγέλθηκε από ιδιώτη συλλέκτη και που -σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών- είναι και η μοναδική Turbo S Cabriolet που παρήχθη ποτέ από την RUF. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα RUF BTR2 από το 1997, με υπέροχο κίτρινο χρώμα και απόδοση 420 ίππων που καταλήγουν στους πίσω τροχούς με τον turbo κινητήρα (που εργοστασιακά συνδυαζόταν με τετρακίνηση).

Αυτό ήταν μάλιστα και ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα δρόμου της εποχής του, καταφέρνοντας να φτάσει τελική ταχύτητα 308 χλμ./ώρα. Την τετράδα των μοντέλων που θα δημοπρατηθούν, συμπληρώνει ένα κουπέ RUF RK με βάση την Porsche 987 Cayman του 2007 που έχει κατασκευαστεί με τη συνεργασία και του Ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Studiotorino.

Advertisement

Η απόδοση του κινητήρα είναι 440 ίπποι και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 314 χλμ./ώρα. Και τα τέσσερα μοντέλα RUF πρόκειται να διατεθούν προς πώληση με τη διαδικασία της δημοπρασίας, το Μάρτιο του 2023, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Amelia Island της Gooding & Co.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ruf Automobile επιστρέφει με το Bergmeister
Η Porsche χρειάστηκε 20 χρόνια για να «πιάσει» την επίδοση της θρυλικής Ruf Yellowbird (+video)
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις

Advertisement