Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει μία Ferrari 246 Dino με «άρωμα» Led Zeppelin;

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα πιάσει μία Ferrari 246 Dino με «άρωμα» Led Zeppelin;

ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει μία Ferrari 246 Dino με «άρωμα» Led Zeppelin;

ΝΕΑ

Μία ρετρό Ferrari του 1973 κοστίζει έτσι και αλλιώς πολλά χρήματα. Πόσο μάλλον όταν την είχαν στην ιδιοκτησία τους θρύλοι.

Advertisement
Advertisement

Είτε είστε φίλοι της ροκ είτε όχι, γνωρίζετε τους Led Zeppelin. Η θρυλική ροκ μπάντα άρχισε να μεσουρανεί τη δεκαετία του ’70 και ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ να επηρεάζει τη μουσική σκηνή. Μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες της έπαιξε ο μακροχρόνιος μάνατζερ, Peter Grant.

Ο Grant, πέρα από εξαιρετικός διαχειριστής των συμφερόντων των Led Zeppelin, ήταν και λάτρης των ωραίων αυτοκινήτων. Με τα κέρδη να είναι τεράστια ήδη από τις αρχές του ’70, ο Grant αγόρασε το 1973 μία ολοκαίνουρια Ferrari 246 Dino GTS.

Μόλις 235 δεξιοτίμονες μονάδες κατασκευάστηκαν στο Μαρανέλο για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Μία από αυτές είναι αυτή του Peter Grant, επομένως η συγκεκριμένη μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο Νησί.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά και εσωτερικά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και η ρετρό Ferrari μοιάζει να έχει ακόμα την αψεγάδιαστη ομορφιά και την φινέτσα που ανέκαθεν τη χαρακτήριζε.

Ο θρυλικός V6 των 2,4 λίτρων με τους 195 ίππους παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι τον είδαμε και στη Lancia Stratos rally και στο Fiat Dino 2400.

Advertisement

Το ντιζάιν από την άλλη, αποτελεί 100% παραπομπή στα αγωνιστικά που έτρεξαν στους αγώνες αντοχής του Le Mans στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’60.

Advertisement

Πλέον, η 246 Dino έχει αποκτηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Car & Classic και η τιμή με την οποία θα πουληθεί αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στις 275.000 και τις 350.000 λίρες. Θα μάθουμε την τελική τιμή στις 29 Φεβρουαρίου που κάποιος (λογικά) λάτρης των Led Zeppelin και της Ferrari θα την αποκτήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πέντε κορυφαίοι V6 της αυτοκινητοβιομηχανίας
Το ατύχημα στη Ρόδο, που παραλίγο να διαλύσει τους Led Zeppelin
Πόσο κοστίζει ένα vintage δυναμόμετρο της Ferrari;