Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για το πιο γκαζιάρικο τραπεζάκι για τον καφέ σας;

Ελλάδα 8:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για το πιο γκαζιάρικο τραπεζάκι για τον καφέ σας;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για το πιο γκαζιάρικο τραπεζάκι για τον καφέ σας;

ΝΕΑ

Κάποτε ξυπνούσε τα πιο άγρια συναισθήματα με τον ήχο και τις επιδόσεις του. Τώρα ένας V10 αράζει μαζί σας στο σαλόνι σας.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς κινητήρες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, με μία αρχιτεκτονική που δανείστηκε πολλά από την πιο έντονη σε συναίσθημα -και ήχο!- εποχή της Formula 1.

O λόγος για τον V10 της BMW με τον κωδικό S85, ο οποίος για κάποια χρόνια ήταν στο επίκεντρο μερικών του ενδιαφέροντος, ιδίως στην εκπληκτική Μ5.

Πάνω στη Μ5 απέδιδε 510 άλογα και 520 Nm ροπής, κάνοντας το τετράθυρο σεντάν έναν πραγματικό πύραυλο επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Ο S85 είναι επίσης γνωστός για τα απίστευτα προβληματικά ρουλεμάν του, που έφερναν συχνά τους κατόχους της E60 M5 στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κινητήρας φαίνεται να έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα. Και χρησιμεύει ως βάση για ένα πολύ ιδιαίτερο coffee table.

Τα έμβολα χρησιμεύουν ως πόδια του μπλοκ ενώ άλλα έξι συγκρατούν την ειδικής κατασκευής γυάλινη επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης τα σήματα της εταιρίας, ένα εκ των οποίων αναβοσβήνει μέσα από το γυαλί και μαζί μία πλακέτα της BMW Motorsports.

Advertisement

Μαζί με το τραπέζι προσφέρονται και πολλά αναμνηστικά της BMW, μεταξύ των οποίων έξι κούπες, έξι σουβέρ και ένα βιβλίο αφιερωμένο στη M5.

Το σύνολο ζυγίζει 200 κιλά και οι προσφορές στην δημοπρασία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν από τα αρχικά 850 δολάρια που ζητούσε ο κατασκευαστής. Σίγουρα θα πιάσει πενταψήφιο νούμερο, κάτι που για τους φανατικούς φίλους της εταιρίας είναι μάλλον χρήματα που δικαιολογούν την αξία αυτού του αντικειμένου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε για πάντα τα χειροκίνητα κιβώτια
H νέα BMW M5 θα μπορούσε να είναι έτσι
Επιστρέφει η καυτή ομάδα Σίγμα με τα υπεραυτοκίνητα