Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

Πώς βάζω σωστά τις αλυσίδες; (+video)

  • newsautoteam

Ένας οδηγός βήμα- βήμα για να μην ταλαιπωρηθείτε αν χρειαστεί να βάλετε αλυσίδες στα λάστιχα του αυτοκινήτου σας.

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα ακόμα καλά κρατεί και έτσι αν θα πρέπει να κινηθείτε σε δρόμους που είναι καλυμμένοι με χιόνι ή πάγο -ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το οδικό δίκτυο παρέχει μέσω της υπηρεσίας Meteo ROADS, που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αλυσίδες που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κι επειδή η γνώση για το πώς τοποθετούνται σωστά οι αλυσίδες χιονιού είναι απαραίτητη, ένας οδηγός step by step της Anytime, θα σας βοηθήσει να τις τοποθετήσετε γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς να… παγώσετε.

Πότε χρειάζεται να τοποθετηθούν;

Όταν οι καιρικές συνθήκες και το οδόστρωμα, λόγω χιονιού ή παγετού δε μας επιτρέπουν την κίνηση του οχήματος με ασφάλεια, τότε είναι η στιγμή να τοποθετηθούν οι αλυσίδες χιονιού. Μόλις περάσετε τα σημεία με χιόνι και ο δρόμος καθαρίσει θα πρέπει να τις αφαιρέσετε και πάλι.

Πού τοποθετούνται;

Οι αλυσίδες μπαίνουν στους τροχούς που δίνουν κίνηση. Τα περισσότερα οχήματα είναι προσθιοκίνητα, αλλά αν δεν ξέρεις ή δεν είσαι σίγουρος, δες στο manual του κατασκευαστή. Στην περίπτωση των 4×4 προτείνεται η τοποθέτηση να γίνεται στους εμπρός τροχούς για καλύτερο έλεγχο.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση

Σταθμεύστε σε ένα σημείο με ασφάλεια, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Ευθυγραμμίστε τους τροχούς. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να υπάρχουν γάντια τόσο για να μη λερωθούν τα χέρια όσο και για να μην παγώσουν.

Απλώστε τις αλυσίδες στο έδαφος

Μόλις τις απλώσετε πάρτε το μεγάλο συρματόσχοινο και περάστε το πίσω από το ελαστικό. Σταδιακά ξεκινάτε να τραβάτε τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω. Θα παρατηρήσετε πως με αυτό τον τρόπο οι αλυσίδες αρχίζουν και αγκαλιάζουν το ελαστικό.

Ενώστε τις δύο άκρες

Μόλις οι αλυσίδες έχουν καλύψει όλο το ελαστικό, τότε ενώστε το σημείο επαφής τους. Στη συνέχεια φέρτε όλα τα μέρη των αλυσίδων προς τα εμπρός τεντώνοντας και κουμπώνοντάς τα.

Μετακινείστε το όχημα

Αφού έχετε ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία, μετακινείστε για λίγα μέτρα το αυτοκίνητο, ώστε οι αλυσίδες να πάρουν φόρμα από την κίνηση. Στη συνέχεια σταματήστε ξανά, ώστε να τις σφίξετε εκ νέου.

Έλεγχος ξανά!

Κάντε έναν τελευταίο έλεγχο στην κίτρινη αλυσίδα περιμετρικά του ελαστικού πως έχει κουμπώσει και αυτό ήταν, ενώ όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Να θυμόσαστε πως με τις αλυσίδες χιονιού πάντα η ταχύτητά σας πρέπει να είναι 20 με 30 χλμ./ώρα και οι κινήσεις στο τιμόνι και τα πετάλια ομαλές. Και για ό,τι χρειαστείτε στο δρόμο η Anytime θα είναι κάθε στιγμή δίπλα σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;
Η οδήγηση στο χιόνι – πάγο έχει τα μυστικά της
Προσοχή στον μαύρο πάγο! Ό,τι πιο ύπουλο μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ