Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς βάζω σωστά τις αλυσίδες; (+video)

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς βάζω σωστά τις αλυσίδες; (+video)

ΝΕΑ

Πώς βάζω σωστά τις αλυσίδες; (+video)

ΝΕΑ

Ένας οδηγός βήμα- βήμα για να μην ταλαιπωρηθείτε αν χρειαστεί να βάλετε αλυσίδες στα λάστιχα του αυτοκινήτου σας.

Advertisement
Advertisement

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα ακόμα καλά κρατεί και έτσι αν θα πρέπει να κινηθείτε σε δρόμους που είναι καλυμμένοι με χιόνι ή πάγο -ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το οδικό δίκτυο παρέχει μέσω της υπηρεσίας Meteo ROADS, που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αλυσίδες που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κι επειδή η γνώση για το πώς τοποθετούνται σωστά οι αλυσίδες χιονιού είναι απαραίτητη, ένας οδηγός step by step της Anytime, θα σας βοηθήσει να τις τοποθετήσετε γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς να… παγώσετε.

Πότε χρειάζεται να τοποθετηθούν;

Advertisement
Advertisement

Όταν οι καιρικές συνθήκες και το οδόστρωμα, λόγω χιονιού ή παγετού δε μας επιτρέπουν την κίνηση του οχήματος με ασφάλεια, τότε είναι η στιγμή να τοποθετηθούν οι αλυσίδες χιονιού. Μόλις περάσετε τα σημεία με χιόνι και ο δρόμος καθαρίσει θα πρέπει να τις αφαιρέσετε και πάλι.

Πού τοποθετούνται;

Οι αλυσίδες μπαίνουν στους τροχούς που δίνουν κίνηση. Τα περισσότερα οχήματα είναι προσθιοκίνητα, αλλά αν δεν ξέρεις ή δεν είσαι σίγουρος, δες στο manual του κατασκευαστή. Στην περίπτωση των 4×4 προτείνεται η τοποθέτηση να γίνεται στους εμπρός τροχούς για καλύτερο έλεγχο.

Advertisement

Ξεκινώντας την τοποθέτηση

Σταθμεύστε σε ένα σημείο με ασφάλεια, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Ευθυγραμμίστε τους τροχούς. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να υπάρχουν γάντια τόσο για να μη λερωθούν τα χέρια όσο και για να μην παγώσουν.

Advertisement

Απλώστε τις αλυσίδες στο έδαφος

Μόλις τις απλώσετε πάρτε το μεγάλο συρματόσχοινο και περάστε το πίσω από το ελαστικό. Σταδιακά ξεκινάτε να τραβάτε τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω. Θα παρατηρήσετε πως με αυτό τον τρόπο οι αλυσίδες αρχίζουν και αγκαλιάζουν το ελαστικό.

Ενώστε τις δύο άκρες

Advertisement

Μόλις οι αλυσίδες έχουν καλύψει όλο το ελαστικό, τότε ενώστε το σημείο επαφής τους. Στη συνέχεια φέρτε όλα τα μέρη των αλυσίδων προς τα εμπρός τεντώνοντας και κουμπώνοντάς τα.

Μετακινείστε το όχημα

Αφού έχετε ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία, μετακινείστε για λίγα μέτρα το αυτοκίνητο, ώστε οι αλυσίδες να πάρουν φόρμα από την κίνηση. Στη συνέχεια σταματήστε ξανά, ώστε να τις σφίξετε εκ νέου.

Έλεγχος ξανά!

Κάντε έναν τελευταίο έλεγχο στην κίτρινη αλυσίδα περιμετρικά του ελαστικού πως έχει κουμπώσει και αυτό ήταν, ενώ όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Να θυμόσαστε πως με τις αλυσίδες χιονιού πάντα η ταχύτητά σας πρέπει να είναι 20 με 30 χλμ./ώρα και οι κινήσεις στο τιμόνι και τα πετάλια ομαλές. Και για ό,τι χρειαστείτε στο δρόμο η Anytime θα είναι κάθε στιγμή δίπλα σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;
Η οδήγηση στο χιόνι – πάγο έχει τα μυστικά της
Προσοχή στον μαύρο πάγο! Ό,τι πιο ύπουλο μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός!