Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση των δρόμων

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση των δρόμων

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση των δρόμων

ΝΕΑ

Η επέλαση του χιονιά αναμένεται να χτυπήσει και την Αθήνα. Δείτε την εξέλιξη των φαινομένων και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν από την χιονόπτωση.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, με την «Μπάρμπαρα» να χτυπά και την Αθήνα.

Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, τα χιόνια θα καλύψουν μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα από την Κυριακή.

Για να μην υπάρξουν τα περσινά φαινόμενα, καλό θα ήταν οι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Αν πάντως το κάνουν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσσίδες, κάτι που πλέον είναι και υποχρεωτικό.

Advertisement
Advertisement

Για να έχουμε πάντως μία εικόνα και μία αρκετά ακριβή πρόβλεψη για το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία, και ποιοι δρόμοι θα έχουν πρόβλημα, το meteo.gr προσφέρει μία πολύ χρήσιμη νέα εφαρμογή.

Την ονομάζει ROADS και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN.

Η εφαρμογή δείχνει την προβλεπόμενη κατάσταση στους δρόμους όλης της χώρας με πρόβλεψη για 3 ημέρες.

Advertisement

Ανάλογα με τις συνθήκες που πρόκειται να επικρατήσουν αλλάζει και το χρώμα των δρόμων, από πράσινο όταν δεν αναμένεται κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο, έως το μοβ που αφορά την ισχυρή χιονόπτωση.

Η εύχρηστη και απλή αυτή εφαρμογή μας δίνει μία πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στους δρόμους που σκοπεύουμε να κινηθούμε. Και είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για όλους έτσι ώστε ο κάθε ένας να έχει γνώση του τι πρόκειται να συναντήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Advertisement

Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή εδώ και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της κακοκαιρίας για τις επόμενες ημέρες στο οδικό δίκτυο στο οποίο σκοπεύετε να κινηθείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χιονοαλυσίδες vs Χιονοκουβέρτες: Τι να προτιμήσω;
Υποχρεωτικές πλέον οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε χιόνια και πάγο!
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;