Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει η Ford για να σώσει τον V8 της;

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κάνει η Ford για να σώσει τον V8 της;

ΝΕΑ

Τι κάνει η Ford για να σώσει τον V8 της;

ΝΕΑ

Η επέλαση της ηλεκτροκίνησης έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις εταιρείες όπως η Ford, που έχουν δυναμικά μηχανικά σύνολα με πολλούς κυλίνδρους και αυξημένη απόδοση, τα οποία θα ήθελαν να διατηρήσουν σε κάποια μοντέλα τους.

Advertisement
Advertisement

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ford εν προκειμένω, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το πατεντάρισμα της τεχνολογίας που θα επιτρέπει στο V8 σύνολο να καίει υδρογόνο.

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από το Muscle Cars and Trucks, η Ford έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού υδρογόνου. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να βρεθεί πιο εύκολα λύση για την άμεση χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση της Ford, ελέγχει τον αέρα και το καύσιμο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας άμεσο ψεκασμό για το καύσιμο και πλήρως ελεγχόμενη (και μεταβλητή) ανακύκλωση καυσαερίων (EGR) για τον έλεγχο του αέρα στην εισαγωγή. Ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων βοηθά επίσης στον έλεγχο του μίγματος στον θάλαμο καύσης.

Τα δικαιολογητικά για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford, δείχνουν πως η εταιρεία «ψάχνεται» εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να κρατήσει «ζωντανό» το V8 σύνολο με το οποίο εφοδιάζει μια σειρά από μοντέλα και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της- ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ. Θα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο επίτευγμα από τη Ford -και θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες- αν καταφέρει να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με υψηλή απόδοση, «ζωντανούς».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Ford Puma vs Hyundai Kona vs Peugeot 2008 vs Toyota Yaris Cross Hybrid
Aυτό θα είναι το νέο Ford Kuga; (+video)
Η Ford πουλάει την Spin στην Tier