Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Ford πουλάει την Spin στην Tier

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford πουλάει την Spin στην Tier

Mobility

Η Ford πουλάει την Spin στην Tier

Mobility

Η Ford πιστεύει στην αστική μετακίνηση με ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, αλλά θεωρεί ότι η Spin με την καθοδήγηση της Tier Mobility θα κάνουν θαύματα στη μικροκινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford εξαγόρασε τη Spin το 2018 και βοήθησε στην επέκταση του στόλου των ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Μετά από 4 χρόνια όμως η Spin άλλαζει χέρια με την εταιρεία με το μπλε οβάλ λογότυπο να παραμένει ένας βασικός επενδυτής!

Η Spin έχει 50.000 οχήματα και μετά την πώλησή της στην Tier, ο συνδυαστικός αριθμός των δύο εταιρειών αγγίζει τα 300.000 οχήματα. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να έχει παρουσία σε περισσότερες από 520 πόλεις και σε 21 διαφορετικές χώρες. Οι παραπάνω αριθμοί καθιστούν την Tier τη μεγαλύτερη εταιρεία μικροκινητικότητας παγκοσμίως από πλευράς αντιπροσώπευσης και οχημάτων.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο σαφές πρόγραμμα για το μέλλον της εξαγοράς, ωστόσο αναμένεται οι χρήστες της Spin να επωφεληθούν, καθώς η Tier θα εκσυγχρονίσει τον στόλο με νέες μπαταρίες, λογισμικά κλπ.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tier Mobility, Lawrence Leuschner, δήλωσε ότι η εξαγορά αυτή βοήθησε την εταιρείας τους να εισωχωρήσουν στην αγορά της βόρειας Αμερικής, η οποία είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Είναι ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουν πολίτες και ενδιαφερόμενους σε πόλεις και χώρες που μέχρι τώρα δεν αντιπροσώπευαν, χαρίζοντας έναν διαφορετικό τρόπο αστικής μετακίνησης.

Από την πλευρά της Ford, ο Franck Louis-Victor, πιστεύει ότι θα υπάρξουν απίστευτες συνεργασίες μεταξύ της Spin και της Tier, ενώ η Ford νιώθει περίφανη που θα παραμείνει ένας βασικός επενδυτής για την Tier.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;
FordPass: Το νέο Ford Puma στην παλάμη του χεριού
Morgan: Νέο τρίτροχο με κινητήρα Ford (+video)

 

Advertisement