Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν μια τρίθυρη Maserati Grecale;

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα σας φαινόταν μια τρίθυρη Maserati Grecale;

ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν μια τρίθυρη Maserati Grecale;

ΝΕΑ

Η αγορά μπορεί να δείχνει πως δεν υπάρχει πλέον χώρος για τρίθυρα SUV, αυτό δε σημαίνει πως ορισμένοι δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Advertisement
Advertisement

Και τι όνειρο; Όταν αυτό έχει ως πρωταγωνίστρια τη Maserati Grecale τότε μάλλον θα το πρόκειται για… θερινής νυκτός.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο άνεμος που προκάλεσε η αποκάλυψη της Maserati Gracale, και ορισμένοι έσπευσαν να προκαταβάλουν τα πλάνα της ιταλικής φίρμας για το αύριο. Συγκεκριμένα οι σχεδιαστές της X-Tomi Design φαίνεται πως ανυπομονούν για μία τρίθυρη εκδοχή της Grecale έστω και αν γνωρίζουν πως αυτό μάλλον αποκλείεται να συμβεί.

Και γιατί όχι; Γιατί πολύ απλά κανείς πλέον δεν ψάχνει για τρίθυρα SUV αμαξώματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Πρόχειρα μπορούμε να θυμηθούμε το Range Rover Evoque (σταμάτησε το 2019 η τρίθυρη εκδοχή του), το Nissan Patron και το Toyota Land Cruiser σε πολύ περιορισμένες αγορές του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Τα crossover με κουπέ αμαξώματα κάλυψαν το σχεδιαστικό κενό που αφήνουν τα SUV με τρεις μόλις πόρτες, τα οποία με αυστηρότητα θα λέγαμε πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Εφόσον όμως μιλάμε για μία Maserati δεν σκεφτόμαστε με τη λογική αλλά κυρίως με το συναίσθημα, επομένως γιατί να μην φανταστεί κανείς πως θα ήταν και η Grecale;

O σχεδιαστής ασχολήθηκε λοιπόν και μας δίνει μία άκρως ρεαλιστική απεικόνιση για το πώς θα ήταν στην πραγματικότητα. Ο X-Tomi δεν αφαίρεσε απλά τις δύο πίσω πόρτες αλλά επιπλέον μεγάλωσε τις μπροστινές και μετέφερε τη μεσαία κολόνα, όπως ακριβώς θα έκαναν και στο σχεδιαστικό τμήμα της Maserati.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Grecale Θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του 2022 σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού. Οι εκδόσεις GT και Μodena θα κινούνται από έναν 2λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο με mild υβριδικό σύστημα και απόδοση 300 ίππους για την GT και 330 ίππους για την Modena. Η GT κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, η Modena σε 5,6 δευτερόλεπτα ενώ και οι δύο έχουν τελική στα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement

H έκδοση Trofeo θα είναι η πιο δυνατή της σειράς, με τον τρίλιτρο V6 που μοιάζει αρκετά με αυτόν της MC20 και απόδοση στους 530 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και τελική 285 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει μεγαλύτερα μετατρόχια και ειδικά φρένα από την Βrembo με εξαπίστονες δαγκάνες.

H συγκεκριμένη έκδοση έχει ένα έξτρα πρόγραμμα Corsa για ακόμα πιο σπορ χαρακτηριστικά, και υπάρχει ως έξτρα και ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Το κιβώτιο είναι αυτόματο οκτώ σχέσεων της ZF ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

H τέταρτη έκδοση θα προστεθεί του χρόνου και θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή της Grecale , η Folgore. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτρικό δάπεδο SLTA του γκρουπ αλλά μία διαφοροποιημένη έκδοση του δαπέδου με τους συμβατικούς κινητήρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έχει μπαταρία των 105 kWh αν και το ηλεκτρικό της κύκλωμα θα είναι μάλλον στα 400V.

Advertisement

Η Grecale εφοδιάζεται με το σύστημα VDCM της Maserati που είναι εξέλιξη του συστήματος που υπάρχει στην MC20 για βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών της, ενώ η τετρακίνηση είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλο το ηλεκτρικό πρότζεκτ της Maserati σε πρώτο πλάνο
Maserati: Έρχεται η ανοιχτή εκδοχή της MC20
H Maserati μπαίνει στην Formula E