Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία off-road έκδοση της Ferrari SF90

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία off-road έκδοση της Ferrari SF90

ΝΕΑ

Μία off-road έκδοση της Ferrari SF90

ΝΕΑ

Η μόδα των Dakar-style σπορ αυτοκινήτων μπορεί να μην αφήσει αμέτοχη και την Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων τους τελευταίους μήνες έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν μια νέα μόδα παρουσιάζοντας ειδικές εκδόσεις των supercars τους με χωμάτινες προδιαγραφές. Η αρχή έγινε με την Lamborghini Huracan Sterrato η οποία εμφανίστηκε από το πουθενά να… ντριφτάρει σε χωμάτινες διαδρομές.

Λίγες εβδομάδες πριν η Porsche πήρε την σκυτάλη παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση της 911 με την ονομασία Dakar. Το αυτοκίνητο είναι αφιερωμένο στην αγωνιστική έκδοση της 911 με την οποία η Porsche είχε πάρει μέρος τη δεκαετία του 1980 στο Rally Dakar και παρουσιάστηκε με σκληροτράχηλο χαρακτήρα και δυνατότητα εκτός δρόμου κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Κάποιοι σχεδιαστές από την Ιταλία φαίνεται πως ζήλεψαν με τους δύο ανταγωνιστές και προχώρησαν στη σχεδίαση μιας Ferrari με Crossover χαρακτηριστικά. Η Ildar δημιούργησε τη δική της χωμάτινη εκδοχή της SF90 την οποία ονομάζει Dakar Cross Edition δίνοντας στο ιταλικό supercar έναν εντυπωσιακό χαρακτήρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ильдар (@ildar_project)

Advertisement

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το αυξημένο ύψος από το έδαφος με τις αναρτήσεις να έχουν αποκτήσει μεγαλύτερες διαδρομές. Οι τροχοί είναι μικρότεροι με ελαστικά παντός εδάφους, ενώ στο εμπρός μέρος υπάρχουν προβολείς ομίχλης. Στην οροφή έχει τοποθετηθεί ειδική σχάρα μεταφοράς ρεζέρβας, ενώ γύρω από τους τροχούς έχουν ενισχυθεί τα προστατευτικά.

Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις, οι άνθρωποι της Ildar διατηρούν τους 1.000 ίππους και τα 800 Nm ροπής από το υβριδικό σύνολο, βάζοντάς το μπροστά από τις Porsche και Lamborghini. Φανταζόμαστε ότι τα 340 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας μάλλον θα περιοριστούν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Παραιτήθηκε ο Binotto!
Αυτή είναι η νέα Ferrari του Gran Turismo 7 (+video)
Όταν η αρμύρα «έφαγε» μια Ferrari 488 Spider (+video)

Advertisement