Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;

ΝΕΑ

Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;

ΝΕΑ

Η δράση ενός πολυμήχανου εφήβου προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους ιδιοκτήτες των Tesla. Υπάρχει τρόπος να θωρακιστούν από τους χάκερς;

Advertisement
Advertisement

Τις ανησυχίες όσων διατηρούν φόβους σχετικά με τις νέες τεχνολογίες φούντωσε ο 19χρονος David Colombo, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μπορεί να πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla σε 13 χώρες, εκμεταλλευόμενος τα κενά ασφαλείας σε ένα λογισμικό.

Οι ισχυρισμοί του πολυμήχανου νέου έσκασαν σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της αυτοκίνησης, με μεγάλη μερίδα ειδικών να επιχειρούν να ξεσκεπάσουν τον τρόπο δράσης του χάκερ, με τον τελευταίο, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει πως η διείσδυση στο σύστημα ελέγχου των οχημάτων δεν έγκειται σε κάποιο κενό ασφαλείας της Tesla, αλλά επιτρέπεται λόγω κάποιων λαθών των ιδιοκτητών.

«Δεν πρόκειται για κάποια ευπάθεια στο σύστημα της Tesla. Πρόκειται για λάθος των ιδιοκτητών. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αναφέρω (σ.σ. το κενό ασφαλείας στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων».

Advertisement

Ο Colombo, δεν… πετάει τυχαία το μπαλάκι στους οδηγούς. Καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να υψώσουν ασπίδες προστασίας, αποτρέποντας παρόμοια περιστατικά.

Advertisement

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εισέλθουν στο menu “Security” του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και στη συνέχεια να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία “Mobile Access”. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απλό βήμα που ενδέχεται να αποβεί σωτήριο εφόσον τελεστεί κάποια απόπειρα διείσδυσης στο σύστημα ελέγχου ενός Tesla από οποιονδήποτε επιτήδειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο David Colombo προκάλεσε θόρυβο στον αυτοκινητικό κόσμο όταν ισχυρίστηκε μέσω twitter ότι μπορεί να ελέγχει από απόσταση 25 Tesla, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες, ανοιγοκλείνοντας τα παράθυρα και αναβοσβήνοντας τα φώτα. Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως αδυνατεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου, και να το κατευθύνει από απόσταση.

Το θέμα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Tesla και άπαντες αναμένουν την τοποθέτησή της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατίναξε με 30 kg δυναμίτη το Tesla του (+video)
Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα
ΣΟΚ στην Tesla – 19χρονος χακάρει ταυτόχρονα 25 αυτοκίνητα