Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα μοιάζει το νέο VW Scirocco;

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα μοιάζει το νέο VW Scirocco;

ΝΕΑ

Πως θα μοιάζει το νέο VW Scirocco;

ΝΕΑ

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ότι ενδέχεται η VW να δρομολογήσει το μεγάλο comeback του Scirocco. Έτσι, μερικοί έχουν αρχίσει ήδη να φαντάζονται το πως θα είναι ένας πιθανός διάδοχος του δημοφιλούς σπορ κουπέ.

Advertisement
Advertisement

Όταν η VW αφαίρεσε το Scirocco από τη γραμμή παραγωγής το 2017, η απογοήτευση που επήλθε στο φανατικό κοινό του μοντέλου ήταν μεγάλη. Πλέον, ο γερμανικός Όμιλος βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο της ηλεκτρικής του εποχής και ίσως δρομολογήσει ένα ηλεκτρικό Scirocco.

Η είδηση ξεκίνησε από φημολογία που περικυκλώνει τη γερμανική μάρκα και οι υποθέσεις όλο δίνουν και παίρνουν.

Η πιο βασική υπόθεση είναι πως το νέο VW Scirocco θα κατασκευαστεί με την πλατφόρμα PPE των Audi και Porsche. Είναι η ίδια πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η εξέλιξη των αναμενόμενων 718 Boxster και Cayman και του Audi TT.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας ενημερώσαμε και σε σχετικό άρθρο του Newsauto, το αμιγώς ηλεκτρικό VW Scirocco αναμένεται να διατεθεί με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, αλλά και με έναν ηλεκτροκινητήρα, ώστε να κρατήσει μία γήινη τιμή.

Η τετρακίνητη έκδοση μάλιστα, ίσως να φέρει το σήμα R, αφού όπως έχει γνωστοποιηθεί, οι εκδόσεις GTI και R δεν θα ξηλωθούν από τα μοντέλα VW στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης.

Εφόσον το νέο Scirocco πάρει έγκριση και μπει στην παραγωγή, θα κατηγοριοποιηθεί πάνω από το επόμενης γενιάς Golf (επίσης ηλεκτρικό) στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Η παραγωγή του, αν πάρει την πολυπόθητη έγκριση πάντα, αναμένεται να ξεκινήσει το 2028, οπότε η πλατφόρμα PPE θα είναι πια χρόνια δοκιμασμένη και -ίσως- καταξιωμένη.

Advertisement

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς προς το παρόν, είναι το ντιζάιν που θα φέρει, διότι τίποτα δεν έχει διαρρεύσει ως προς αυτό, αφού ούτε η ίδια η VW δεν έχει ολοκληρώσει τα πρώτα σχέδια. Για αυτό, μερικοί καλλιτέχνες ψηφιακού περιεχομένου έχουν ξεκινήσει μερικές προσπάθειες, για να μας δώσουν μία φουτουριστική εικόνα του τι μπορούμε δυνητικά να περιμένουμε.

Μία πολύ πρόσφατη είναι αυτή του χρήστη «vburlapp» στο Instagram, όπου δημοσιοποίησε μία φωτογραφία με ένα κόνσεπτ του πως μπορεί να μοιάζει το ηλεκτρικό VW Scirocco.

Advertisement

Όπως παρατηρείτε, διαθέτει μία LED μπάρα που διασχίζει τη μάσκα (χαρακτηριστικό κάποιων ηλεκτρικών VW), λεπτές γραμμές, «φουσκωμένα» φτερά και κρυμμένα χερούλια πόρτας στο αμάξωμα. Πρόκειται για μία καλή προσπάθεια, αλλά το πιθανότερο είναι να απέχει από αυτό που θα δούμε επίσημα στην πραγματικότητα.