Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το Audi A9 E-Tron;

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα είναι το Audi A9 E-Tron;

ΝΕΑ

Πως θα είναι το Audi A9 E-Tron;

ΝΕΑ

Το Artemis Project της Audi είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, πιθανότατα το 2024, το οποίο έχει περιγραφεί χαρακτηριστικά ως «πρωτοποριακό».

Advertisement
Advertisement

Λοιπόν, τι έχουμε εδώ; Πρόκειται ένα νέο μεγάλο crossover / SUV, μπολιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με νέες δυνατότητες ταχυφόρτισης, γενναιόδωρη γκάμα και εκπληκτική απόδοση. Στην πραγματικότητα όμως, το «Project Artemis» θα γεννήσει ένα νέο εμβληματικό sedan.

Οι πληροφορίες έρχονται μέσω του Autocar, το οποίο ανέφερε ότι το μοντέλο είναι γνωστό εντός εταιρίας με τον κωδικό E6 και βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια εξέλιξης. Ωστόσο, η έκδοση παραγωγής θα μπορούσε να είναι είτε ένα τετράθυρο σεντάν είτε ένα πεντάθυρο Liftback, ως A9 E-Tron δηλαδή. Παρόλο που είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το σημερινό A7 Sportback, οι χώροι επιβατών θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους αντίστοιχους του A8, χάρη στην έξυπνη εκμετάλλευση.

Advertisement
Advertisement

Ο ανταγωνιστής των Mercedes-Benz EQS και BMW i7, το A9 E-Tron, θεωρείται βέβαιο πως θα επωφελείται από τη σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία. Θα διαθέτει επίσης σύστημα αυτόνομης οδήγησης και θα διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, καθώς και επαυξημένη πραγματικότητα, ενημερώσεις over-the-air και σύστημα επικοινωνίας «car-to-x».

Το A9 E-Tron πιστεύεται ότι αποτελεί τη συνέχεια του Aicon Concept, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. Οι εξωτερικές διαστάσεις το τοποθέτησαν στην κατηγορία D, αλλά το μεταξόνιο ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από εκείνο του Α8. Είχε επίσης εκτεταμένα τόξα τροχών και τεράστιες ζάντες 26 ιντσών ενώ η ισχύς του προήλθε από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που προσέφεραν 353 ίππους και 550 Nm ροπής. Η αυτονομία του υπολογίστηκε στα 700-800 χιλιόμετρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη για το νέο Audi S3 με 310 ίππους (+video)

Advertisement

Ο παράξενος τρόπος που άνοιγε το καπό του Audi A2 (+video)

Με 900 ίππους το Audi RS7 διαλύει τον ανταγωνισμό (VIDEO)