Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο παράξενος τρόπος που άνοιγε το καπό του Audi A2 (+video)

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο παράξενος τρόπος που άνοιγε το καπό του Audi A2 (+video)

ΝΕΑ

Ο παράξενος τρόπος που άνοιγε το καπό του Audi A2 (+video)

ΝΕΑ

Το A2 με το πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα ήταν ένα πρωτοποριακό όχημα για την αυτοκίνηση, όμως η Audi επιφύλασσε μια έκπληξη σε όποιον ήθελε να ανοίξει το μπροστινό του καπό.

Advertisement
Advertisement

Κατ’ αρχάς κρατήστε στο μυαλό σας ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα. Και άρα, με πολύ ελαφριά όλα τα τμήματα που το απαρτίζουν.

Πάμε τώρα να δούμε πως άνοιγε το καπό του. Όταν λοιπόν ο οδηγός του A2 ήθελε να έχει πρόσβαση για κάποιο λόγο στο χώρο του κινητήρα, κατά πρώτον η Audi του έλεγε «μην το ανοίξεις».

Πώς το έκανε αυτό; Απλώς με το τράβηγμα του παραδοσιακού μοχλού στα πόδια του οδηγού δεν άνοιγε το καπό αλλά η αεροδυναμική –όλο το αμάξωμα ήταν αεροδυναμικό– γρίλια της μάσκας, αποκαλύπτοντας το δείκτη για τη στάθμη του λαδιού, την τάπα για την πλήρωση του λαδιού και το «παγούρι» για το νερό.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω ήταν «κρυμμένα» πίσω από τη μάσκα και για να έχει πρόσβαση σε αυτά, ο οδηγός θα έπρεπε να τα τραβήξει προς τα έξω.

Τι συμβαίνει τώρα στην περίπτωση που κάποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο χώρο του κινητήρα; Τότε αρχικά θα πρέπει να στρέψει τους δύο περιστροφικούς διακόπτες στα άκρα της γρίλιας και στη συνέχεια όλο το καπό –μαζί με τη γρίλια!– απασφαλίζεται και μπορεί να το αποσπάσει από το αμάξωμα για να έχει πρόσβαση στο μοτέρ.

Το πώς γίνεται η όλη διαδικασία μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video (από το 06:25 και μετά), κρατώντας βέβαια πάντα στο μυαλό σας ότι το καπό βγαίνει πανεύκολα μιας και είναι πολύ ελαφρύ αφού είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Advertisement

Θυμίζουμε εν τάχει ότι το Audi A2 που κατασκευάστηκε από το 1999 μέχρι το 2005 ήταν ένα πανάλαφρο μικρό αυτοκίνητο, όπως προείπαμε πλήρως κατασκευασμένο από αλουμίνιο, πολύ αεροδυναμικό, το οποίο ξεχώριζε για την οικονομία κίνησης που προσέφερε.

Η Audi το κατασκεύαζε σε μια ειδική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Νέκαλσρουμ της Γερμανίας, έχοντας το προνόμιο να προσφέρει στο κοινό το πρώτο 5θυρο αυτοκίνητο στην Ευρώπη με κατανάλωση κάτω από 3 lt./100 km (στην ειδική, αεροδυναμικά βελτιωμένη έκδοσή του με diesel μοτέρ που ζύγιζε μόνο 830 κιλά).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Oι Ισραηλινοί μπαίνουν στην ΕΛΒΟ: Ποιά θα είναι τα νέα οχήματα του ελληνικού στρατού;

Advertisement

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Ξεχάστε τα τεκμήρια και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!