Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς ψηφιοποιείται η νέα γραμμή 4 του Μετρό;

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς ψηφιοποιείται η νέα γραμμή 4 του Μετρό;

ΝΕΑ

Πώς ψηφιοποιείται η νέα γραμμή 4 του Μετρό;

ΝΕΑ

Η κατασκευή της «πορτοκαλί» γραμμής, αποτελεί καινοτομία για το δίκτυο της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Ψηφιακό είναι το έργο της νέας γραμμής 4 του Μετρό με την χρήση της τεχνολογίας του Building Information Model (BIM).

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, υπάρχει συνεργασία του αναδόχου (ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom) με την Αττικό Μετρό, για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας στις μελέτες για την στατική, την αρχιτεκτονική δομή καθώς και για αυτές που αφορούν στο συντονισμό και στα ηλεκτρομηχανολογικά ζητήματα.

Το ΒΙΜ θεωρείται ως το πλέον απαραίτητο εργαλείο στην κατασκευή, γιατί ενσωματώνει όλες τις μελέτες σε ένα πληροφοριακό σύστημα, το οποίο τίθεται, ανά πάσα στιγμή στην υπηρεσία των μηχανικών.

Advertisement
Advertisement

Δημιουργεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του συνόλου των έργων (στην περίπτωση του Μετρό: σήραγγες, σταθμούς, άλλους χώρους) και επιτρέπει να γίνει ο βέλτιστος συντονισμός της κατασκευής με προσομοιώσεις των εργασιών σε όλα τα στάδια του έργου, από το σχέδιο και τη μελέτη μέχρι την κατασκευή, την λειτουργία και την συντήρηση του.

Με το ΒΙΜ, η κατασκευή της νέας γραμμής 4, την καθιστά ως την πρώτη «ψηφιακή γραμμή» του δικτύου και μια από τις πρώτες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, από το Άλσος Βεϊκου έως το Γουδή, η κίνηση των συρμών, χωρίς οδηγό, θα μπορεί να γίνεται από το Κέντρο Ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Ξεκινάει η «Αθηνά» να σκάψει όλη την Αθήνα (+video)
Από Ίλιον στην Ομόνοια σε μόλις 20 λεπτά!