Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς προχωρούν η «Αθηνά» και η «Νίκη»;

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς προχωρούν η «Αθηνά» και η «Νίκη»;

ΝΕΑ

Πώς προχωρούν η «Αθηνά» και η «Νίκη»;

ΝΕΑ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους δύο μετροπόντικες.

Advertisement
Advertisement

Τα εργοτάξια, Φρέαρ ΤΒΜ Κατεχάκη και Φρέαρ ΤΒΜ Βεΐκου, της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νικόλαο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Κωνσταντίνο Μαγουλά.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου και ειδικότερα για αυτή των δυο μηχανημάτων διάνοιξης σηράγγων (μετροπόντικες).

Ήδη το πρώτο ΤΒΜ στο Φρέαρ Κατεχάκη έχει διανοίξει και κατασκευάσει 800 μέτρα σήραγγας και το δεύτερο ΤΒΜ στο Φρέαρ Βεΐκου έχει διανύσει τα πρώτα μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Μετά την επιθεώρηση των εργασιών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Επιβλέψαμε σήμερα την πρόοδο εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Ένα δύσκολο, απαιτητικό, αλλά εμβληματικό έργο. Ένα έργο μήκους 13 χλμ., με 15 σταθμούς, που αναμένεται να εξυπηρετεί, ημερησίως, 340.000 επιβάτες. Στο Φρέαρ της Κατεχάκη και στο Φρέαρ της Βεΐκου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους δύο μετροπόντικες, την «Αθηνά» και τη «Νίκη».

Η «Αθηνά» ξεκίνησε από την Κατεχάκη προς τον Ευαγγελισμό και έχει ήδη σκάψει 840 μέτρα. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, έτσι ώστε στα μέσα του 2025 να ολοκληρώσει τα περίπου 5 χιλιάδες μέτρα που έχει να διανοίξει.

Advertisement

Η «Νίκη» συναρμολογήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου και ξεκινά τη διάνοιξη από τη Βεΐκου, επίσης, προς τον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την άνοιξη του 2026 προβλέπεται να έχει ανοίξει το αντίστοιχο κομμάτι, μήκους περίπου 7,1 χιλιομέτρων