Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Στο στόχαστρο των κλεφτών τα… γεμάτα ρεζερβουάρ

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή! Στο στόχαστρο των κλεφτών τα… γεμάτα ρεζερβουάρ

ΝΕΑ

Προσοχή! Στο στόχαστρο των κλεφτών τα… γεμάτα ρεζερβουάρ

ΝΕΑ

Άτομα που ανήκουν σε συνοικιακές συμμορίες παρακολουθούν με δίκυκλα τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα φουλάρουν με σκοπό την κλοπή του καυσίμου…

Advertisement
Advertisement

Η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων ενεργοποίησε και πάλι τις συμμορίες που δρουν σε διάφορες γειτονιές με σκοπό την αφαίρεση βενζίνης ή diesel από σταθμευμένα αυτοκίνητα, φορτηγά μέχρι μέχρι και δίκυκλα!

Μάλιστα κάποιες συμμορίες έχουν οργανωθεί αρκετά καλά σε σχέση με το παρελθόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr παρακολουθούν κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα ή φορτηγά που τα φουλάρουν οι κάτοχοί τους στα πρατήρια που επισκέπτονται συνήθως και στη συνέχεια τους παρακολουθούν να δουν που παρκάρουν και αν δεν τα σταθμεύουν σε κάποιο ιδιωτικό φυλασσόμενο χώρο τότε επιστρέφουν στον τόπο που είναι παρκαρισμένα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες και με έντεχνο τρόπο αφαιρούν τα καύσιμα από τα ρεζερβουάρ τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Newsauto.gr το φαινόμενο γνωρίζει μεγάλη έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου που καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων.

Τα κυκλώματα στη συνέχεια είτε χρησιμοποιούν τα κλεμμένα καύσιμα για να κινήσουν τα δικά τους οχήματα είτε να τα πωλήσουν σε άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων στην μισή τιμή διάθεσης της βενζίνης ή του diesel!

Βέβαια πολλές φορές οι κλέφτες προκαλούν σημαντικές ζημιές κυρίως στα καινούρια οχήματα που πάνε να κλέψουν τα καύσιμα από τα ρεζερβουάρ τους καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα έχουν εξοπλίσει με ειδικές ασφάλειες ώστε να μην μπορεί να εισέλθει κάποιο λάστιχο στο εσωτερικό τους και να μην μπορεί να αντληθεί η βενζίνη ή το diesel.

Advertisement

Η ύπαρξη ρεζερβουάρ με ασφάλειες οδηγούν τους κλέφτες στα σωληνάκια που μεταφέρουν το καύσιμο στον κινητήρα και κόβοντάς τα καταφέρνουν να αδειάσουν εντελώς το ρεζερβουάρ του οχήματος που έχουν «χτυπήσει». Ο ιδιοκτήτης τους αρχικά όταν πάει να κινήσει το όχημά του θα χρειαστεί αρκετή ώρα να αντιληφθεί τι έχει συμβεί καθώς θα είναι σίγουρος ότι έχει φουλάρει το ρεζερβουάρ του και μόλις καλέσει την οδική βοήθεια θα διαπιστώσει ότι έχει πέσει θύμα κλοπής. Τα περισσότερα περιστατικά δεν αναφέρονται καν στις Αρχές καθώς οι ιδιοκτήτες κυρίως των εταιρικών οχημάτων ή των φορτηγών αποφεύγουν να μπλέξουν με την γραφειοκρατία της καταγγελίας καθώς θα πρέπει να εργαστούν με τα οχήματά τους…

Advertisement

Κάποιοι άλλοι κλέφτες ωστόσο οι οποίοι είναι λιγότερο υπομονετικοί και έχουν στο στόχαστρο κυρίως τα μεγάλα ρεζερβουάρ των φορτηγών δεν διστάζουν ακόμη και να τρυπήσουν τις δεξαμενές καυσίμων και να αντλήσουν το κλεμμένο diesel σε κουβάδες!

Άλλωστε δεν είναι και λίγοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πέφτουν καθημερινά θύματα κλοπής καυσίμων με αποτέλεσμα να αναζητούν πατέντες ή τρόπους προκειμένου να αποτρέπουν ή να καθυστερούν πολύ τους κλέφτες.

Οι Αρχές έχουν και κατά το παρελθόν τονίσει πως οι κλέφτες δεν αντλούν τα καύσιμα από το ντεπόζιτο, αλλά κάνουν τρύπες, προκαλώντας τελικά πολύ μεγάλη ζημιά στους ιδιοκτήτες οχημάτων, με την επισκευή να έχει μεγάλο κόστος.

Advertisement

Επίσης προτείνουν στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, φορτηγών και δίκυκλων να μην τα σταθμεύουν σε δρόμους ερημικούς που δεν είναι καλά φωτισμένοι και πολυσύχναστοι ενώ επίσης ξεκαθαρίζουν ότι όταν κάποιος αφήνει για αρκετές ημέρες ένα όχημα σε δημόσιο χώρο αυτομάτως γίνεται στόχος για τους κλέφτες.

Επίσης μια έξυπνη κίνηση για τους ιδιοκτήτες είναι να σταθμεύουν το όχημά τους με το ρεζερβουάρ να βρίσκεται στη μεριά του δρόμου και όχι του πεζοδρομίου ώστε η κλοπή του καυσίμου να είναι πιο δύσκολη.

Τέλος η αλλαγή της τάπας με κάποια ασφαλείας που κλειδώνει σίγουρα θα δυσκολέψει παραπάνω τους ληστές ωστόσο εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος εξαιτίας της τάπας ασφαλείας οι κλέφτες να τρυπήσουν το ρεζερβουάρ του οχήματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ! 20 ευρώ ακριβότερο το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ 50 λίτρων
Αυτά είναι τα βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα!
Χαμός με τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες;