Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να κάνετε το Suzuki σας να μοιάζει με Defender

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως να κάνετε το Suzuki σας να μοιάζει με Defender

ΝΕΑ

Πως να κάνετε το Suzuki σας να μοιάζει με Defender

ΝΕΑ

Αν το ταπεινό βανάκι της Suzuki σας φαίνεται πολύ συνηθισμένο, ένα απλό μεϊκάπ το κάνει να μοιάζει με Defender (περίπου…)

Advertisement
Advertisement

Στην Ιαπωνία έχουν μεγάλη τρέλα με τις αισθητικές αλλαγές και τα makeover στο αμάξωμα των αυτοκινήτων τους, γι’ αυτό και εταιρίες όπως η DAMD γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Η συγκεκριμένη μάλιστα έχει ένα απίστευτο hit, αλλάζοντας την μάσκα του Suzuki Jimny και μετατρέποντάς το σε ένα Land Rover Defender υπό κλίμακα.

Η νέα της προσπάθεια αφορά το δημοφιλές στην Ιαπωνία βανάκι της Suzuki, το Every. Και έχει να κάνει με ένα κιτ βελτίωσης το οποίο θα έχει την ονομασία Little D και θα βγει στην παραγωγή από το καλοκαίρι του 2022 μαζί με ένα ακόμα πακέτο με την ονομασία Nomad για το Suzuki Spacia Gear.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική προσέγγιση έχει και πάλι αφετηρία το Defender η οποία προστίθεται με πολύ έξυπνο τρόπο στην μάσκα του μικρού van.

Όλα είναι αλλαγμένα, νέος προφυλακτήρας, στρογγυλά φώτα, μία τετράγωνη κάθετη γρίλια, μικρό καπό και φτερά που ταιριάζουν στο όλο σχέδιο.

Το υπόλοιπο αμάξωμα παραμένει όπως βγαίνει από το εργοστάσιο και η όλη αλλαγή δεν φαίνεται να μεταβάλλει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το συγκεκριμένο μικρό van είναι από αυτά που έχουν μεγάλη πέραση στην Ιαπωνία, με τρικύλινδρο κινητήρα των 660 κ.εκ., και απόδοση στους 64 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω πεντατάχυτου μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου.

Advertisement

Η εταιρία που σχεδίασε την μετατροπή λέει ότι το όχημα πλέον απευθύνεται και σε όσους έχουν ένα δραστήριο τρόπο ζωής στην εξοχή και ανθρώπους που τους αρέσει το κάμπινγκ, το ψάρεμα και όλες οι αντίστοιχες δραστηριότητες.

Η ίδια εταιρία έχει σχεδιάσει ένα ακόμα κιτ με την ονομασία Nomad για το Suzuki Spacia Gear. Kαι στην περίπτωση αυτή οι αλλαγές είναι στην μάσκα με επανασχεδιασμένη γρίλια, στρογγυλά φώτα και αλουμινένιες πινελιές στον προφυλακτήρα. Και αυτό το κιτ θα είναι διαθέσιμο το 2022 αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Advertisement

Οι υπόλοιποι μπορούμε να απολαύσουμε ένα πραγματικό Defender ή έστω ένα Jimny όπως ακριβώς το έβγαλε η “μαμά” του, που παραμένει απόλυτα όμορφο και iconic χωρίς περιττό μέικαπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki S-Cross: Με εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης
Suzuki Vitara: Το τρίπτυχο της επιτυχίας
Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny