Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μετατρέπεις μια κλασική Ford Mustang σε… ηλεκτρικό δαίμονα!

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως μετατρέπεις μια κλασική Ford Mustang σε… ηλεκτρικό δαίμονα!

ΝΕΑ

Πως μετατρέπεις μια κλασική Ford Mustang σε… ηλεκτρικό δαίμονα!

ΝΕΑ

H εμβληματική Mustang του 1967, βρίσκει το μάστορά της, για να γίνει αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Η Charge Cars είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει τη μοντέρνα, πολυτελή, πλήρως ηλεκτρική, εκδοχή της στη Ford Mustang του 1967.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τι της έχει χορηγηθεί άδεια για τη χρήση «εμπορικού σήματος» που σχετίζεται με τη Ford Mustang Fastback του 1967.

«Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το εξ’ ολοκλήρου από την αρχή, το εμβληματικό αυτοκίνητο. Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα, δίνοντάς μας την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε καινοτόμες λύσεις και να ξεπεράσουμε τα όρια στην αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, εξηγώντας παράλληλα και το βασικό λόγο, για τον οποίο το project παρουσιάζεται ως μακέτα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται, λοιπόν, για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Ford Mustang του 1967, που διαθέτει μπαταρία 63 kWh και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι οποίοι συνδυαστικά προσφέρουν συνολικά 536 ίππους και εντυπωσιακά 1.500 Nm ροπής.

Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,99 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 322χλμ/ώρα.

Advertisement

Χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά για την πρωτοτυπία, η Charge Cars διαθέτει το αυτοκίνητο με προβολείς LED και ένα εξατομικευμένο, μοντέρνο εσωτερικό. Με bucket καθίσματα, τιμόνι με κουμπιά και οθόνη infotainment, μπορεί να το μπερδέψετε για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από τη θέση του οδηγού. Η Charge Cars σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 499 μονάδες αυτής της ιδιαίτερης Mustang, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 429.000 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο λόγος που η Ford Mustang GTD είναι… παράνομη (+ video)
Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!
Τα σχέδια της Ford για μια ηλεκτρική Mustang (όχι Mustang Mach-E)