Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς λέτε να τα πήγε η Ferrari 355 κόντρα στο Kia EV6; (+video)

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς λέτε να τα πήγε η Ferrari 355 κόντρα στο Kia EV6; (+video)

ΝΕΑ

Πώς λέτε να τα πήγε η Ferrari 355 κόντρα στο Kia EV6; (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που βλέποντας και μόνο τη φωτογραφία από την εκκίνηση της κόντρας, έχουν «δει» την καθαρή νίκη του ηλεκτρικού Kia EV6 έναντι της Ferrari F355 από τη δεκαετία του ‘90.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματικότητα όμως, είναι αρκετά διαφορετική, μιας και το μοντέλο της Ferrari,που σε λίγα χρόνια θα μπορεί να έχει και πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου, στέκεται αρκετά καλά.

Το Kia EV6 είναι αυτό που θεωρούμε ως το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, καθώς είναι άνετο, καλοφτιαγμένο, πρακτικό και αρκετά γρήγορο, ακόμα και στην έκδοση με τους 320 ίππους (που είναι η «μικρή» μια και η έκδοση GT, έχει 584 ίππους). Το μοντέλο της Kia έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και στέκεται απέναντι σε μια από τις «δόξες» της δεκαετίας του ’90, τη Ferrari F355 που αποδίδει με τον παραδοσιακό τρόπο –έναν κινητήρα V8- 380 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η διαφορά του βάρους αλλά και το προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων της Ferrari, είναι αυτά που ισορροπούν τα δεδομένα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που στήνονται από το CarWow στην εκκίνηση της ευθείας των 400 μέτρων. Όπως φαίνεται και στο video, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει το πάνω χέρι όταν η κόντρα ξεκινά από στάση, ενώ η εικόνα αντιστρέφεται, όταν ο Ιταλικός V8 έχει κάποιες στροφές λειτουργίας και τα αυτοκίνητα αναμετρώνται στην επιτάχυνση εν κινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment (video)
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin
To extreme makeover του νέου Kia Sportage (+video)