Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η τιμή της μετοχής της Porsche;

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κινήθηκε η τιμή της μετοχής της Porsche;

ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η τιμή της μετοχής της Porsche;

ΝΕΑ

H Porsche, άρχισε ήδη την είσοδό της στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στην μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Γηραιά Ήπειρο. Πώς εξελίσσεται η πορεία τής μετοχής της;

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη τής Porsche και οι δύο οικογένειες που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτων των μετοχών της (οι Porsche και οι Piëch) πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η απόφασή τους να προχωρήσουν στην αρχική δημόσια προσφορά τής εταιρείας φαίνεται να είναι μια διαδικασία η οποία -ως τώρα- δείχνει θα επιτύχει τον στόχο που είχαν θέσει αρχικά.

Advertisement
Advertisement

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σήμερα (29/9/2022), η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής τής Porsche ξεκίνησε από τα 84 ευρώ, όταν την προηγούμενη ημέρα (Τετάρτη, 28/9/2022), η τιμή της είχε κλείσει στα 82,50 ευρώ έκαστη. Μάλιστα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τιμή της μετοχής ήταν στα 84,50 ευρώ στην έναρξη της συνεδρίασης (επίσης για το πρωί της 29ης/9/2022).

Το γεγονός δημιούργησε αισιοδοξία στα στελέχη της εταιρείας που έχει έδρα το Zuffenhausen. Ο κ. Arno Antlitz, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Volkswagen στον οποίο ανήκει η Porsche, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα (σημ.: 29/9/2022), είναι μια μεγάλη ημέρα για την Porsche και μια μεγάλη ημέρα για τη Volkswagen. Εντός του 2023 αναμένουμε έναν καλύτερο ρυθμό τροφοδοσίας στην εφοδιαστική αλυσίδα μας και την ομαλοποίηση της διαδικασίας το 2024».

Advertisement

Πριν από την έναρξη των συναλλαγών στα χρηματιστήρια, η αντίδραση των επενδυτών στην προσφορά των μετοχών τής Porsche ήταν θετική και ήδη έχουν διεκδικήσει περίπου το 40% των συνολικά 911.000.0000 προσφερόμενων μετοχών. Η ζήτηση και οι εγγραφές των μετόχων αναμένεται να δώσουν στην εταιρεία οικονομική ενίσχυση ύψους 19,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πριν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, η αρχική αποτίμηση της αξίας της Porsche υπολογιζόταν μεταξύ των 70 έως 75 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την Porsche 911 GT3 να τα «σκάει» στις 9.000 στροφές (video)
Πόσα χρειάζεται για να γίνεις μέτοχος της Porsche;
Τι θα λέγατε για ένα σκάφος που μοιάζει με Porsche; (+video)

 

Advertisement