Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζονται οι αλυσίδες για τα αυτοκίνητά μας; (+video)

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κατασκευάζονται οι αλυσίδες για τα αυτοκίνητά μας; (+video)

ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζονται οι αλυσίδες για τα αυτοκίνητά μας; (+video)

ΝΕΑ

Οι χιονο-αλυσίδες δεν κατασκευάζονται οχημάτων μόνο από την… Κίνα (και κάποιες άλλες χώρες), αλλά και στην Ελλάδα. Βρήκαμε την μοναδική βιοτεχνία που το κάνει στην Αττική και σας δείχνουμε τον τρόπο!

Advertisement
Advertisement

Το θέμα των προηγούμενων ημερών ήταν η κακοκαιρία αλλά και το… πρόστιμο των 80 ευρώ της Τροχαίας, σε όσους δεν είχαν στο αυτοκίνητό, αλυσίδες ή αντίστοιχα προϊόντα, στην περίπτωση που έπρεπε να οδηγήσουν στο χιόνι.

Το πρόστιμο θορύβησε πολύ κόσμο που έτρεξε τελευταία στιγμή να αγοράσει αλυσίδες ή «κουβέρτες». Οι περισσότεροι δεν τις χρειάστηκαν, ενώ από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η Τροχαία έκανε γνωστό πως οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να τις φέρουν μαζί τους (στο χώρο αποσκευών) λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.

Όπως διαπιστώσαμε οι τιμές για τις αλυσίδες ποικίλουν ανάλογα με τις διαστάσεις και τον τύπου του οχήματος. Ξεκινούν από τα 70-80 ευρώ και ξεπερνούν ακόμα και τα 500 ευρώ (!), για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα.

Πώς κατασκευάζονται;

Advertisement
Advertisement

Αν και οι περισσότεροι ξέρουν πώς είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, δεν γνωρίζουν πώς κατασκευάζονται.

Ποια είναι η πρώτη ύλη, πώς μεταμορφώνεται ή ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να πάρει την τελική της μορφή;

Όλα ξεκινούν από το ρολό χάλυβα

Για να λύσουμε τις απορίες επισκεφτήκαμε ίσως την μοναδική βιοτεχνία στην Ελλάδα (σίγουρα στην Αττική) που συνεχίζει για περισσότερα από 70 χρόνια να κατασκευάζει αλυσίδες για αυτοκίνητα και φορτηγά.

Advertisement

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, η διαδικασία ξεκινάει από ρολά χάλυβα, ο οποίος κόβεται σε μικρά κομμάτια, αλλάζει μορφή, συγκολλείται, διαμορφώνεται και παίρνει την τελική του μορφή, πριν μπει σε σακούλες.

Απολαύστε βήμα – βήμα σπάνιες εικόνες από τη διαδικασία κατασκευής χιονοαλυσίδων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford Ευρώπης μετασχηματίζεται
Έρευνα: Οι σύγχρονες τεχνολογίες φέρνουν και περισσότερα προβλήματα
Τα νέα της πιάτσας, 370…