Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 370…

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 370…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 370…

ΝΕΑ

Μπορεί να χιόνισε και να κατεβάσαμε ρολά αλλά όπως φαίνεται η αγορά συνεχίζει δυναμικά. Νέες προσθήκες, αλλαγές και πολλές… μαϊμούδες «ψαρέψαμε» αυτή την εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Χιόνια και τσουχτερό κρύο συνέθεταν το σκηνικό της περασμένης εβδομάδας που είχε και ως αποτέλεσμα να παραλύσουν σχολεία, συγκοινωνίες, επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά επειδή… χιόνισε!

Την ώρα μάλιστα που γνωρίζαμε ότι θα ρίξει αρκετό χιόνι, αντί να φροντίσουμε να υπάρξει σχέδιο να μην κλείσουν οι δρόμοι, τελικά πάλι κάποιοι έκαναν το θαύμα τους. Οι δύο μεγαλύτεροι και πιο κεντρικοί δρόμοι της Ελλάδας, Αττική οδός και εθνική Αθηνών – Λαμίας έκλεισαν προληπτικά. Σημαντική δικαιολογία δεν υπήρξε, οπότε οι οδηγοί και οι επαγγελματίες που ήταν καλά οργανωμένοι με αλυσίδες, χιονολάστιχα και ότι άλλο χρειαζόταν απλά έμειναν στο… περίμενε.

Κοινώς την πλήρωσε ο οργανωμένος φορολογούμενος πολίτης (και με την αγορά αλυσίδων) που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν κινείται σε αυτούς τους δρόμους καταβάλλει υψηλά ποσά. Εκ του αποτελέσματος η ανοργανωσιά και η έλλειψη σχεδίου των ιδιωτικών εταιρειών έπεσε στο βρόντο και τελικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Εμείς πάντως βγήκαμε να… παίξουμε με τόσο χιόνι

Αγίου Βαλεντίνου και Τσικνοπέμπτη μαζί

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή πάντως που χιόνισε, βρήκαμε και λίγο την ευκαιρία να… παίξουμε και εμείς. Άλλωστε το χιόνι δεν αρέσει μόνο στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά. Βγάλαμε λοιπόν τα τετρακίνητα τέρατα και κάναμε τις δοκιμές μας για να μάθουμε και να δούμε πού είναι τα όρια. Σε κάθε περίπτωση ωραίο το χιόνι αλλά για λίγο, γιατί όπως είδατε παραλύουν τα πάντα,

Άσπρες ημέρες τέλος λοιπόν, γιατί έχουμε και γιορτές. Από τη μία του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου και από την άλλη η Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου. Ο καθένας θα το γιορτάσει όπως πιστεύει καλύτερα. Το σίγουρο είναι να το ευχαριστηθούμε και να ανέβουμε ψυχολογικά που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη.

Στο Twitter να ξέρετε πως γίνεται… πάρτι με Τσικνοπέμτη και Άγιο Βαλεντίνο

Έρχοντας τρομακτικές αλλαγές

Στα της πιάτσας τώρα, η αγορά συνεχίζει να πηγαίνει καλά και όπως βλέπουμε κανείς δεν κάθεται χωρίς να σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον. Το έχουμε γράψει άλλωστε πως έρχονται συνταρακτικές αλλαγές και όποιος προλάβει το τρένο καλώς…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Για κάθε απάντηση υπάρχει μία νέα ερώτηση (ακόμα και χαζή να είναι)

 


Advertisement

 

Αλλαγές ετοιμάζει ο Όμιλος Συγγελίδη στο κεντρικό κατάστημα της Peugeot που βρίσκεται στο Μαρούσι. Το συγκεκριμένο θα χωριστεί (προς το παρόν) σε τρία stage όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δούνε από κοντά μοντέλα της Peugeot, της Citroen αλλά και οχήματα μικροκινητικότητας όπως είναι για παράδειγμα το Citroen Ami.


Στην εισαγωγική εταιρεία της Land Rover/Range Rover μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες ο Αναστάσιος Καραμπέρης, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση Customer Experience. Να θυμίσουμε πως ο Αναστάσιος Καραμπέρης είχε αποχωρήσει στα τέλη του 2022 από την Opel.


Πτωτικά όσον αφορά το ποσοστό επί του συνόλου κινήθηκαν οι πωλήσεις των SUV, τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα άγγιξαν το 47,90%, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (Ιανουάριος 2022) καταλάμβαναν ποσοστό 61,40%

 


Η κατηγορία Β ήταν η πιο δημοφιλής τον Ιανουάριο. Σε ποσοστό επί του συνόλου άγγιξε το 63%.

 


Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα με το χρόνο παράδοσης όλων όσων θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δυσκολίες που έχουν οι παραγωγές, οι καιρικές συνθήκες, η πανδημία, η έλλειψη microchip κ.ο.κ. Σα να μην έφταναν μόνο αυτά έρχονται να προστεθούν και οι καθυστερήσεις που αφορούν στις μεταφορές αυτοκινήτων (από τη στιγμή που φτάνουν τα οχήματα στην Ελλάδα) εντός της χώρας που φτάνουν ακόμα και τις 40 ημέρες.


Νέα στρατηγική θα χτίσει από φέτος η Land Rover, καθώς θέλει να λανσάρει ξεχωριστά τα brands: Land Rover, Range Rover, Defender και Discovery.


 

Όταν μιλάμε για αποκλειστικά και θέματα που δεν πάει ο νους σας, το εννοούμε. Αυτό δηλαδή που κάνουμε στο Newsauto και ψάχνουμε θέματα στο απόλυτο… σκοτάδι. Σύντομα θα μάθετε περισσότερα.


Πραγματικό… πάρτι γίνεται στο Instagram με fake λογαριασμούς. Οι βαθμολογίες που δίνουν site του εξωτερικού που ασχολούνται με τέτοιου είδους μετρήσεις και αφορούν ελληνικούς λογαριασμού είναι σχεδόν στο… μηδέν.

 


Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί πάρα πολλά αυτοκίνητα από διάφορες μάρκες. Citroen, Peugeot, Skoda, Nissan, είναι τα από αυτά που βλέπουμε συνήθως στου δρόμους αλλά σπάνια βλέπουμε VW Golf! Όπως διαπιστώσαμε, έχει και… τέτοια (αλλά παλαιότερης γενιάς).


Ίσως και για πρώτη φορά στα χρονικά, αν το καταλάβατε παρέμειναν ανοιχτοί οι δρόμοι που διαχειρίστηκε ο κρατικός μηχανισμός (Κηφισός, Μεσογείων, Κηφισίας κ.λπ.) και έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δρόμοι της Ελλάδας που διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες, όπως η Νέα Οδός και η Αττική οδός. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό.


Ολοένα και αυξάνονται τα τροχαία εντός μεγάλων αστικών κέντρων. Σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση κινητού τηλεφώνου όπως και η απροσεξία/παραβίαση των φαναριών.


Μπορεί το θέμα να μην έχει σχέση με… ρόδες αλλά έχει με το ό,τι κινείται. Ο λόγος για τον πρώτο εξομοιωτή ελικοπτέρου που κατάφερε να φτιάξει και να «χτίσει» πάνω σε κανονικό ελικόπτερο ο Νίκος Γεωργάκης μαζί με την εταιρεία Superior Air. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιος custom εξομοιωτής παίρνει πιστοποίηση από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας). Τελικά έχουμε και τέτοια μυαλά στην Ελλάδα!


 

Το πολύ κρύο «κόβει» την ισχύ των ηλεκτρικών. Το είδαμε στο Citroen Ami το οποίο μας ενημέρωσε με μία… χελώνα στον πίνακα οργάνων.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Νεστάνη (Αρκαδία). Η πίτα είχε και… δώρα που έδωσαν τόσο αντιπρόσωποι της Skoda όσο και η Kosmocar.


Κάποτε πρέπει να βρεθεί λύση από το Κράτος στο θέμα των ποδηλάτων και όσον θέλουν να κάνουν την προπόνηση τους στους δρόμους. Η εικόνα με δεκάδες αναβάτες που κινούνται σε κανονικό δρόμο είναι επικίνδυνη


Το νέο Zhidou D2 ανακοίνωσε ότι διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Ν. Ζυμπάς ΑΕ. Η συγκεκριμένη είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zhidou. Πρόκειται για ένα όχημα μικροκινητικότητας με μήκος 2.8 μέτρα, τελική τα 85 χλμ./ώρα, αυτονομία έως 170 χλμ. και τιμή τα 11.900 ευρώ (με επιδότηση).


Η Κατερίνα Τσαμούρη την οποία βλέπουμε στο δελτίο ειδήσεων του STAR Channel ήταν αυτή την εβδομάδα καλεσμένη στο τηλεοπτικό Traction του Κώστα Στεφανή. Η εκπομπή μεταδόθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και όπως θα δείτε βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού Skoda Enyaq.


 

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Ράλι Ακρόπολις διοργανώνει το Υπουργείο Αθλητισμού και συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

 


Συνεργασία με τον μπασκετμπολίστα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γιαννούλη Λαρεντζάκη ξεκίνησε η Yamaha του Ομίλου Μοτοδυναμική.


Το διάστημα 2-3 Φεβρουαρίου η Yamaha διοργάνωσε στην Αθήνα το διήμερο συνέδριο συνεργατών 2023 με τίτλο «Move 2 Inspire».


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 152.000
2. Trcoff: 64.000
3. Tractiongr: 28.600
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.100
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.600
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.580
9. Newsauto: 4.940
10. 4Τροχοί: 4.270
11. Auto Τρίτη: 3.620
12. Autobeat: 3.560
13. George Sargiannidis: 3.540
14. Panos Seitanidis: 2.410
15. Enkinisi: 1.650
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.590
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/2/2023 (18:00)