Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα: Οι σύγχρονες τεχνολογίες φέρνουν και περισσότερα προβλήματα

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Οι σύγχρονες τεχνολογίες φέρνουν και περισσότερα προβλήματα

ΝΕΑ

Έρευνα: Οι σύγχρονες τεχνολογίες φέρνουν και περισσότερα προβλήματα

ΝΕΑ

Τα νέα ψηφιακά δεδομένα στα αυτοκίνητά μας τα κάνουν ακόμα πιο ελκυστικά και ευχάριστα. Όμως προσθέτουν και αρκετούς «πονοκεφάλους».

Advertisement
Advertisement

Η ετήσια έρευνα της J.D. Power στην Αμερική ασχολείται κατά κύριο λόγο με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων των τελευταίων τριών-τεσσάρων ετών αλλά και την ικανοποίηση του οδηγού από το εκάστοτε αυτοκίνητο.

Πέρα από το να αναδεικνύει τους πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία, κάνει και κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις που αφορούν κάποιες τάσεις που απασχολούν την σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ένα από τα ευρήματα της φετινής έρευνας είναι ότι τα αυτοκίνητα από πολυτελείς μάρκες έχουν πολλά θέματα με τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζουν.

Advertisement
Advertisement

Στην έρευνα έγινε ξεκάθαρο ότι τα περισσότερα ακριβά συστήματα infotainment είναι και εκείνα που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα παράπονα από τους ιδιοκτήτες των premium αυτοκινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χάσμα αξιοπιστίας μεταξύ μαζικών εταιριών όπως η Kia και ενός premium κατασκευαστή όπως η Tesla είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 34 χρόνια που γίνεται η έρευνα.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα πιο σύνθετα πακέτα ψυχαγωγίας και ψηφιακής διασύνδεσης που τοποθετούνται στα πολυτελή μοντέλα. Και είναι και ο βασικός λόγος που οι μάρκες πολυτελείας ήταν χαμηλά στον γενικό δείκτη αξιοπιστίας και ικανοποίησης του χρήστη.

Advertisement

Η έρευνα συμπεριλαμβάνει σε αυτά τα τεχνολογικά “αγκάθια” στοιχεία όπως η αναγνώριση φωνής, η σύνδεση με Android και Apple, η ευκολία σύνδεσης με το Bluetooth, η δυσκολία στην χρήση της οθόνης αφής και αρκετά ακόμα.

Advertisement

Η έρευνα έφερε τις περισσότερες premium μάρκες κάτω από τον γενικό μέσο όρο και μόνο η BMW, η Cadillac και η Lexus κατάφεραν να είναι πάνω από αυτόν, με την Lexus μάλιστα να κερδίζει την πρώτη θέση.

Γεγονός είναι πάντως ότι τα πολυτελή μοντέλα είναι εκείνα που αποκτούν πρώτα ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνολογίες, χωρίς τις περισσότερες φορές να έχει υπάρξει η απαραίτητη εξέλιξη πίσω από αυτά.

Και η έρευνα καταλήγει ότι τις περισσότερες φορές ένα πιο απλό σύστημα, σε μία πιο “λαϊκή” μάρκα αποδεικνύεται πολύ πιο εύχρηστο και εκείνο που θα κουράσει λιγότερο τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα: Αυτές είναι οι χειρότερες πόλεις για να οδηγεί κανείς
Αυτά είναι τα ηλεκτρικά με τις λιγότερες βλάβες
Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν βγάζουν βλάβες