Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι «αλυσίδες» στο πορτ-μπαγκάζ των ΙΧ!

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος οι «αλυσίδες» στο πορτ-μπαγκάζ των ΙΧ!

ΝΕΑ

Τέλος οι «αλυσίδες» στο πορτ-μπαγκάζ των ΙΧ!

ΝΕΑ

Άρση της υποχρέωσης εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα στο οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χιονοπτώσεις να έχουν σταματήσει ωστόσο από τις 14 Φεβρουαρίου οι οδηγοί στην Αττική δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν στο πορτ-μπαγκάζ τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσοι λοιπόν δεν είχαν έως τις 14 Φεβρουαρίου στο αυτοκίνητό τους τα αντιολισθητικά μέσα και έπεφταν σε κάποιον έλεγχο της Τροχαίας θα ήταν πολύ πιθανή η βεβαίωση της παράβασης η οποία να υπενθυμίσουμε ότι ανέρχεται σε 80 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο από σήμερα το μεσημέρι με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής και λόγω ύφεσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έπαυσε η υποχρέωση εφοδιασμού των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Διευκρινίζεται ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων οχημάτων που κινούνται σε οδό με χιόνια υποχρεούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εφόσον το όχημα δε φέρει ειδικά ελαστικά να τοποθετούν σε δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. Την ίδια υποχρέωση έχουν οι οδηγοί των πιο πάνω οχημάτων και όταν κινούνται σε οδό με παγετό, εφόσον ειδοποιούνται προς τούτο με ρυθμιστικές πινακίδες ή από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;
Κύριοι οι Έλληνες οδηγοί με την «Μπάρμπαρα»
Leasing: Ποιος πληρώνει τις αντιολισθητικές αλυσίδες;