Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορυφαία μοντέλα στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (+videos)

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία μοντέλα στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (+videos)

ΝΕΑ

Κορυφαία μοντέλα στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (+videos)

ΝΕΑ

Toyota Yaris Cross, Ford Mustang Mach-E και 3 αγαπητά μοντέλα της Hyundai υποβάλλονται σε επίπονα crash tests και βαθμολογούνται.

Advertisement
Advertisement

Νέος κύκλος δοκιμών από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, ο οποίος υπέβαλε σε δοκιμές πρόσκρουσης κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα του 2021.

Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E, το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris Cross, και τρία μοντέλα με την υπογραφή της Hyundai: Το ηλεκτροκίνητο Ioniq 5, το Tucson και το compact SUV, Bayon.

Τα crash tests του EuroNCAP χαρίζουν χαμόγελα στη μάρκα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση, δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα της αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ασφαλή, ειδικά για τους μπροστινούς και πίσω επιβάτες. Τα Tucson και Ioniq 5 αρίστευσαν συγκεντρώνοντας πέντε αστέρια, με το «τετράστερο» Bayon να στερείται… στο νήμα το 5ο αστέρι εξαιτίας της απουσίας κεντρικού αερόσακου, ο οποίος είναι στάνταρ στα «αδερφάκια» του.

Advertisement
Advertisement

Όπως, ωστόσο, επιβεβαιώνει ο EuroNCAP, το Bayon ικανοποιεί απόλυτα τόσο με την παθητική του ασφάλεια, όσο και με τη φαρέτρα συστημάτων αποτροπής σύγκρουσης.

Το Toyota Yaris Cross αρίστευσε, ακολουθώντας τη μακρά παράδοση της μάρκας στο πεδίο της ασφάλειας και τις εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις των πρόσφατα εξετασθέντων Mirai και Yaris. Διαθέσιμο σε εκδόσεις βενζίνης και πλήρως υβριδικές, το Yaris Cross υποβλήθηκε σε δοκιμές που διεξήχθησαν σε Αυστραλία και Ευρώπη, δύο ιδιαίτερα σημαντικές αγορές για τη μάρκα.

Advertisement

Η Mustang Mach-E σταδιοδρομεί δυναμικά στις αγορές του πλανήτη, επωμιζόμενη τον απαιτητικό ρόλο να συνεχίσει τη σπουδαία κληρονομιά του «sports-car προγόνου» της. Και αν και υπολείπεται σε fun-to-drive χαρακτήρα, όσον αφορά την ασφάλεια… έχει σημειώσει άλματα προόδου. Διότι απέσπασε 5 αστέρια, όταν σε δοκιμές το 2017, η «κλασική» Mustang δεν είχε καταφέρει να απονεμηθεί με περισσότερα από 3 αστέρια.

Advertisement

Ο ανεξάρτητος οργανισμός επιδοκιμάζει τη φαρέτρα ασφαλείας της Mach-E, εστιάζοντας στον κεντρικό αερόσακο, στα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, αλλά και στο «έξυπνο» καπό. Χάρη στην παρουσία αισθητήρων στο μπροστινό μέρος, το μοντέλο αντιλαμβάνεται πότε θα ακολουθήσει μια σύγκρουση, σηματοδοτώντας το μερικό ανασήκωμα του καπό, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Οι βαθμολογίες αναλυτικά:

Ford Mustang MachE
Προστασία ενηλίκων: 92%
Προστασία παιδιών: 86%
Προστασία πεζών: 69%
Συστήματα ασφαλείας: 82%

Toyota Yaris Cross
Προστασία ενηλίκων: 86%
Προστασία παιδιών: 84%
Προστασία πεζών: 78%
Συστήματα ασφαλείας: 81%

Hyundai Bayon
Προστασία ενηλίκων: 76%
Προστασία παιδιών: 82%
Προστασία πεζών: 76%
Συστήματα ασφαλείας: 67%

Hyundai Tucson
Προστασία ενηλίκων: 86%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 66%
Συστήματα ασφαλείας: 70%

Hyundai Ioniq 5
Προστασία ενηλίκων: 88%
Προστασία παιδιών: 86%
Προστασία πεζών: 63%
Συστήματα ασφαλείας: 88%

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η καλύτερη οδική ασφάλεια και η μείωση των ατυχημάτων
CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές