Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O EuroNCAP «έλιωσε» το νέο Opel Mokka (+videos)

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O EuroNCAP «έλιωσε» το νέο Opel Mokka (+videos)

ΝΕΑ

O EuroNCAP «έλιωσε» το νέο Opel Mokka (+videos)

ΝΕΑ

Το στιλάτο μικρό SUV βρέθηκε στο μικροσκόπιο του EuroNCAP, παράλληλα με το νέο Renault Kangoo.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, ο ανεξάρτητος οργανισμός υπέβαλε σε crash tests δύο νέα μοντέλα.

Πρόκειται για το νέο Opel Mokka, αλλά και το δημοφιλές επαγγελματικό βαν της Renault, Kangoo. Αμφότερα συγκέντρωσαν από τέσσερα αστέρια και δεν αρίστευσαν για… λίγο.

Ξεκινώντας από το MPV, αυτό στερήθηκε το επιπλέον αστέρι ελέω της μέτριας προστασίας που προσφέρει στις πλευρικές συγκρούσεις. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι διενεργούντες το τεστ, το Kangoo εφοδιάζεται με μια πλούσια παλέτα συστημάτων ασφαλείας όπως είναι το αυτόνομο φρενάρισμα για την αποφυγή σύγκρουσης. Το τελευταίο λειτούργησε άρτια κατά τη διεξαγωγή των δοκιμών πρόσκρουσης, όπως προσθέτει ο EuroNCAP.

Advertisement
Advertisement

Από τη μεριά του, το στιλάτο compact SUV έχασε το 5ο αστέρι εξαιτίας της αδυναμίας του συστήματος φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης να εντοπίζει ποδηλάτες, την ίδια ώρα που απουσιάζει κεντρικός αερόσακος.

Opel Mokka

Advertisement

Προστασία ενηλίκων: 73%
Προστασία παιδιών: 75%
Προστασία πεζών: 58%
Συστήματα ασφαλείας: 67%

Advertisement

Renault Kangoo

Προστασία ενηλίκων: 78%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 67%
Συστήματα ασφαλείας: 72%

Advertisement

Όπως συνηθίζεται, υπό αξιολόγηση τέθηκαν η προστασία των ενήλικων επιβατών, των παιδιών, των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως το Opel Mokka προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης 1,2 lt απόδοσης 100 είτε 130 ίππων, αλλά και σε έναν αντίστοιχου κυβισμού diesel των 110 PS.

To «παρών» στην γκάμα δίνει επίσης το 100% ηλεκτρικό Opel Mokka-e, που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 130 PS/260 Nm ροπής.  Το μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh που, σύμφωνα με την Opel, παρέχει αυτονομία 324 χλμ.

Τέλος, το  νέο Kangoo Van θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1,3 TCe των 100 και 130 ίππων, και με έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 BluedCi των 75, 95 και 115 ίππων.  Σημειωτέον ότι προς το τέλος του έτους θα λανσαριστεί και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα μοντέλα που «έλιωσαν» στις δοκιμές του EuroNCAP (+videos)
Νέες δοκιμές πρόσκρουσης από τον οργανισμό EuroNCAP (+video)
Ο EuroNCAP «έλιωσε» τρία νέα μοντέλα (+video)