Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως οι Κινέζοι βοηθούν τον Πούτιν

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως οι Κινέζοι βοηθούν τον Πούτιν

ΝΕΑ

Πως οι Κινέζοι βοηθούν τον Πούτιν

ΝΕΑ

Η νεκρανάσταση της Moskvich και η διάσωση της τιμής της ρώσικης οικονομίας φαίνεται ότι περνάει μέσα από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η φυγή των Ευρωπαίων κατασκευαστών από την ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων.

Μία από τις κινήσεις απελπισίας για να καλυφθεί το κενό και να συνεχίσουν τα εργοστάσια να λειτουργούν με κάποιον τρόπο, ήταν και η επαναφορά ονομάτων που είχαν χαθεί στην Σοβιετική εποχή.

Η KAMAZ ανέλαβε να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Renault το οποίο μετονομάστηκε σε Moscow Autobomile Plant Moskvich και το οποίο όπως φαίνεται και από το όνομά του, επανέφερε στην ζωή την αλήστου μνήμης εταιρία Moskvich.

Advertisement
Advertisement

Και μάλιστα με ένα “νέο” μοντέλο, το Moskvich 3, από το οποίο θα κατασκευαστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς το απίστευτο νούμερο των 600 μονάδων (200 εκ των οποίων αμιγώς ηλεκτρικά).

Από την KAMAZ δεν υπάρχουν κάποια επίσημα τεχνικά στοιχεία, όμως το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε ανταπόκρισή του ότι η Κινέζικη εταιρία JAC υποστηρίζει την όλη προσπάθεια.

Κάτι που μοιάζει απόλυτα λογικό μιας και το Moskvich 3 είναι ακριβές αντίγραφο του Κινέζικου μοντέλου JAC JS4. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με ένα κινητήρα 1,6 λίτρων και απόδοση 150 ίππων και 210 Nm ροπή, ενώ αρκετά πλούσιο δείχνει και το σαλόνι, με μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών.

Advertisement

Τα crossover Moskvich 3 θα κατασκευάζονται στη Ρωσία, αποτελώντας ουσιαστικά προϊόν συναρμολόγησης του κινέζικου μοντέλου Πάντως η KAMAZ υποστηρίζει ότι θα προσθέσει σταδιακά περισσότερα εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Ρωσία.

Advertisement

Τελικός στόχος είναι η Moskvich να παράγει κάποια στιγμή μετά το 2024 ένα πλήρως ηλεκτρικό και εντελώς ρώσικο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιεί κινητήρα και μπαταρίες που θα κατασκευάζονται στην Ρωσία.

Ένας ακόμα υψηλός στόχος της KAMAZ είναι να αυξήσει την παραγωγή σε 50.000 αυτοκίνητα το 2023 και 100.000 το 2024. Το αν αποδειχθούν ευσεβείς πόθοι μένει να αποδειχθεί στο μέλλον. Οι Κινέζοι πάντως δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο αγοράστηκε το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει τα Moskvich;
Ποιος θα αγοράσει τη Mazda στη Ρωσία για ένα ευρώ;
H Mercedes-Benz αποσύρεται από τη Ρωσία

Advertisement