Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς η Ford συνδέει τα smartphones με την προειδοποίηση του οδηγού;

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς η Ford συνδέει τα smartphones με την προειδοποίηση του οδηγού;

ΝΕΑ

Πώς η Ford συνδέει τα smartphones με την προειδοποίηση του οδηγού;

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Ford να εξελίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τα συστήματα προειδοποίησης του οδηγού για πεζούς και δικυκλιστές που δεν είναι εύκολα ορατοί από αυτόν είναι διαρκής. Αυτή τη φορά εμπλέκει και το κινητό τηλέφωνό μας.

Advertisement
Advertisement

Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με θύματα πεζούς ή δικυκλιστές που πετάχτηκαν ξαφνικά στον δρόμο και στην πορεία ενός αυτοκινήτου αυξάνονται, όπως δείχνουν τα στοιχεία των αντίστοιχων μελετών.

Στη Ford, εξελίσσουν ένα καινούργιο σύστημα το οποίο θα συνεργάζεται με το αντίστοιχο «Co-Pilot 360 Technology» που διαθέτουν κάποια από τα σύγχρονα μοντέλα της για να ελαχιστοποιήσουν τις περιπτώσεις που συμβαίνουν.

Η Ford είναι ιδρυτικό μέλος τού προγράμματος οδικής ασφάλειας «VRUSC» («Vulnerable Road User Safety Consortium») στο οποίο συμμετέχουν επίσης εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων, υπηρεσίας διαμοιρασμού οχημάτων και ερευνών για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη προς αυτόν το σκοπό αφορά στη χρήση τού smartphone που έχουμε οι περισσότεροι ως το μέσο που θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η τεχνολογία που εξελίσσεται θα χρησιμοποιεί αυτή του «Bluetooth» («BLE», «Bluetooth Low Energy») που διαθέτουν τα κινητά τηλέφωνα.

Advertisement

Μέσω αυτής, η οποία θα αναγνωρίζεται από το αντίστοιχο σύστημα που θα υπάρχει στο αυτοκίνητο, ο οδηγός θα ενημερώνεται ότι κοντά στον δρόμο βρίσκεται κάποιος πεζός ή δικυκλιστής ο οποίος δεν είναι άμεσα ορατός επειδή κρύβεται πίσω από κάποιο σταθμευμένο όχημα, από κάποιο κτήριο ή από θάμνο ή δεντροστοιχία.

Advertisement

Ο κ. Jim Buczkowski, Εκτελεστικός Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής τής Ford, δήλωσε σχετικά: «Αυτή τη φορά ερευνούμε τρόπους να επεκτείνουμε την ικανότητα ανίχνευσης του οχήματος σε περιοχές (του περιβάλλοντος) όπου οι οδηγοί δεν μπορούν να δουν. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να οδηγούν με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε ένα οδικό δίκτυο το οποίο μοιράζονται με όλο και περισσότερους πεζούς ή δικυκλιστές».

Σύμφωνα με τον κ. Buczkowski, το υπό εξέλιξη σύστημα θα συμπεριλάβει και άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται εργασίες στον δρόμο. Έτσι, θα ενημερώνεται έγκαιρα ο οδηγός για την ύπαρξη των ανθρώπων που τις πραγματοποιούν και θα αυξάνει την προσοχή του πλησιάζοντας προς τα εκεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom
Μια ματιά στο νέο Ford Focus (+video)
Το «Dark Horse» της Ford θέλει πίστα (+video)