Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «Dark Horse» της Ford θέλει πίστα (+video)

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «Dark Horse» της Ford θέλει πίστα (+video)

ΝΕΑ

Το «Dark Horse» της Ford θέλει πίστα (+video)

ΝΕΑ

Η Ford λάνσαρε μια παραλλαγή της νέας Mustang που είναι εστιασμένη στην πίστα, με την ονομασία Dark Horse που υπόσχεται υψηλές οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η νέα έκδοση Dark Horse βρίσκεται στην κορυφή της νέας Mustang 7ης γενιάς και απευθύνεται σε όσους θέλουν συγκινήσεις υψηλών επιδόσεων.

Η Ford ξεκίνησε να εξελίσσει τη Mustang Dark Horse πριν από περίπου τρία χρόνια και κάτω από το εμπρός καπό, βρίσκεται ο V8 Coyote με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και απόδοση κοντά στους 500 ίππους -παρά το γεγονός πως στη Shelby GT500 που έχει τον ίδιο κινητήρα, η απόδοση φτάνει τους 760 ίππους. Από την άλλη όμως, πρέπει να πούμε πως δεν είναι μόνο ο κινητήρας που κάνει τη Mustang Dark Horse αυτοκίνητο εστιασμένο στη χρήση πίστας.

Advertisement
Advertisement

Η Dark Horse εφοδιάζεται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων της Tremec στο βασικό εξοπλισμό της, ενώ είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τους ενδιαφερόμενους και το 10άρι αυτόματο. Ιδιαίτερη σημασία έχω δοθεί κατά τη σχεδίασή του, στην ψύξη των σημαντικών μηχανικών μερών και διακρίνονται οι αεραγωγοί για τα φρένα που είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, όπως και το ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης για το διαφορικό αλλά και για το λιπαντικό του κινητήρα.

Για την ανάρτηση της δυναμικής αυτής έκδοσης, έχουν επιλεγεί τα αμορτισέρ MagneRide που μπορούν και «παρακολουθούν» την κίνηση των τροχών και των ελαστικών 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση σε κάθε περιβάλλον, πίστα ή δρόμο. Πίσω η Mustang DH, έχει πιο παχιά αντιστρεπτική, ενώ και οι ζάντες των 19 ιντσών είναι φαρδύτερες (μπροστά 9,5, πίσω 10,0 ίντσες) και φιλοξενούν ελαστικά Pirelli P Zero.

Advertisement

Τα φρένα περιλαμβάνουν εμπρός 6πίστονες δαγκάνες της Brembo, σε δίσκους 13,9 ιντσών. Αισθητικά, οι διαφορές έχουν να κάνουν με τους προβολείς που έχουν σκουρύνει ενώ έχει τοποθετηθεί νέα μαύρη μάσκα στο εμπρός μέρος. Στο πλάι, τα μαρσπιέ είναι μεγαλύτερα και φτάνουν πιο χαμηλά προς το έδαφος, ενώ πίσω έχουμε μεγάλη αεροτομή, διαχύτη και σκούρες απολήξεις στην εξάτμιση.

Advertisement

Στο εσωτερικό το flat bottom τιμόνι είναι διακοσμημένο σε σουέτ και έχει φινίρισμα με ραφές Indigo Blue, ενώ τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αυτόματο 10 ταχυτήτων λαμβάνουν ανοδιωμένο ασημί επιλογέα. Στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, είναι και το ηχοσύστημα της B&O με 12 ηχεία. Η Ford δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για την τιμή και τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης έκδοσης που θα είναι στην αγορά μέσα στο 2023 αλλά για την αμερικάνικη αγορά, υπολογίζεται πως το κόστος για την απόκτησή της θα είναι κοντά στις 60.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Ford Mustang! (+video)
Ford E-Transit Custom: Ηλεκτροκίνηση για όλες τις επιχειρήσεις
Σχολή οδηγών με Ford Mustang Mach-E (+video)

Advertisement