Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τολμηρή φιλοσοφία του νέου Nissan Z (+video)

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τολμηρή φιλοσοφία του νέου Nissan Z (+video)

ΝΕΑ

Η τολμηρή φιλοσοφία του νέου Nissan Z (+video)

ΝΕΑ

Ο διάδοχος της σειράς σπορ μοντέλων Ζ της Nissan είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα μοντέλα του 2020 και όλα δείχνουν πως η τολμηρή και δυναμική σχεδιαστική φιλοσοφία του θα συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο οδηγικό ταλέντο

Advertisement
Advertisement

Η Nissan έχει καταφέρει να κρατά την αγωνία στην κορυφή σχετικά με τη νέα γενιά του σπορ μοντέλου της σειράς Ζ δίνοντας τακτικά στη δημοσιότητα εικόνες από το πρωτότυπο Z Proto αλλά και πληροφορίες που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές.

Αυτό είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι τη στιγμή της επίσημης πρεμιέρας και πλέον έχοντας μια σαφή άποψη για την εικόνα που θα έχει το μοντέλο παραγωγής η εταιρία κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο ένας από τους επικεφαλής σχεδιασμού, το Shinichiro Irie, εξηγεί την φιλοσοφία πίσω από το σχεδιαστικό ύφος του μοντέλου.

nissan z proto first look

Advertisement
Advertisement

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής τονίζει πως η ευρύτερη προσέγγιση του Ζ ήταν κάτι που απασχόλησε ιδιαίτερα όλη την σχεδιαστική ομάδα καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο με εντελώς διαφορετικό ύφος και λογική από αυτά της υπόλοιπης γκάμας της Nissan. Τόνισε επίσης πως η απόφαση ύπαρξης και χειροκίνητου κιβωτίου βασίστηκε στο γεγονός πως οι πελάτες της εταιρίας θα περίμεναν κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως επίσης σημειώνει ο Irie τόσο ο σχεδιασμός όσο και οι τεχνολογικές επιλογές αλλά και η διαμόρφωση του οδηγικού χαρακτήρα του στρέφονται γύρω από την παράδοση της σειράς Ζ η οποία βασίζεται στο συναισθηματικό δέσιμο του οδηγού με το αυτοκίνητο, κάτι που η Nissan σκοπεύει να συνεχίσει και στο νέο μοντέλο της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Nissan «βλέπει» τους κινητήρες ως range extenders στα ηλεκτρικά
Nissan GT-R: Συνεχίζει και με ήπιο υβριδικό σύστημα
Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη