Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως δουλεύει το Wet Mode της νέας Porsche 911

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως δουλεύει το Wet Mode της νέας Porsche 911

ΝΕΑ

Πως δουλεύει το Wet Mode της νέας Porsche 911

ΝΕΑ

Μπορεί για άλλη μια φορά η Porsche 911 να μην άλλαξε σημαντικά το παρουσιαστικό της όμως η νέα γενιά είναι γεμάτη πρωτοποριακή τεχνολογία και προικισμένη με συστήματα όπως το Wet Mode που υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια στο βρεγμένο.

Advertisement
Advertisement

Για άλλη μια φορά η Porsche 911 μας αποκαλύπτει το ταλέντο της να δείχνει τόσο ίδια αλλά να είναι τόσο διαφορετική από την προηγούμενη γενιά. Πολλές και σημαντικές είναι λοιπόν οι αλλαγές στο νέο μοντέλο ώστε αυτό να είναι ταχύτερο και ταυτόχρονα πιο χρηστικό, πιο άνετο και φυσικά πιο ασφαλές.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών της 911 είναι και το πρόγραμμα οδήγησης Wet Mode που όπως μαρτυρά το όνομά του είναι διαμορφωμένο για να προσφέρει βοήθεια και περισσότερη ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα. Μέρος του συστήματος αποτελούν οι αισθητήρες ήχου που είναι τοποθετημένοι στους εμπρός θόλους προκειμένου να εντοπίζουν τον θόρυβο από το σπρέι νερού.

Advertisement
Advertisement

Μόλις γίνει κάτι τέτοιο το σύστημα προετοιμάζει τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης PTM και ευστάθειας PSM προκειμένου να είναι πιο ευαίσθητα σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες. Επιπλέον προειδοποιεί τον οδηγό με φωτεινή ένδειξη να επιλέξει χειροκίνητα την λειτουργία Wet Mode.

Στόχος της λειτουργίας του Wet Mode είναι να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης υδρολίσθησης. Μεταξύ άλλων λοιπόν τα εμπρός πτερύγια ψήξης παραμένουν ανοιχτά από τα 90 km/h ενώ η ανασηκώνεται και η πίσω αεροτομή για βελτίωση της αεροδυναμικής. Η απόδοση της δύναμης γίνεται πιο σταδιακή και οι αλλαγές σχέσεων πιο προοδευτικές ενώ στις τετρακίνητες εκδόσεις μεταφέρεται περισσότερη ροπή στον εμπρός άξονα. Η λειτουργία Wet Mode είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της νέας Porsche 911.

Advertisement